Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: Kist voor buiten

 1. #1

  Kist voor buiten

  Voor het buitenspeelgoed een houten kist gemaakt voor in de tuin. Pen en gat verbindingen, allemaal hardhout (merantie bankirai). Meeste zijn afvalstukken verkregen van de bouwplaats. Heb dus nog wel flink wat moeten verzagen etc. Vooral met de pen en gat verbindingen kom je er achter hoe hard hardhout kan zijn.... Afgewerkt met twee laagsjes Danish oil. Ben benieuwd hoe dat zich hout. Ik houd rekening met vergrijzen..

  Ik zoek alleen nog een oplossing om de vingertjes van de kinderen niet tussen de klep te laten vallen. Iemand nog suggesties? Gasveer dacht ik nog aan maar die valt volgens mij het laatste stukje ook best hard dicht.  Laatst gewijzigd door avos; 13-06-12 om 12:34.

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1
  Da's een gave kist !! Erg leuk om te zien dat het hout hebt hergebruikt. Qua sluiting dacht ik ook aan zo'n gasveer. Ik heb wel eens speciale scharnieren gezien voor dergelijke"speelgoed"kisten. zal vandaag eens op zoek gaan voor je.
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.723
  Bij Ikea hebben ze een kinderbeveiliging voor laden naar ik meen. Bij het dichtdoen stuit de lade op de beveiliging en blijft een paar cm openstaan. Dan moet je die beveiliging even indrukken en sluit de lade verder. Misschien is dit een idee?

 4. #4
  Mooie kist! Als je kinderen nog klein zijn kan een klep aan de voorkant ook een oplossing zijn, als speciale kinder toegang. Als de kist altijd buiten staat, had ik de poten iets langer gemaakt zodat de rest van de kist niet op de grond staat en kan drogen na een bui, om rot te voorkomen.
  Wel een mooi voorbeeld hoe je van gevonden hout de mooiste dingen kunt maken.

  japa

 5. #5
  bedankt voor de reactie's. Ik ga nog even op zoek naar een oplossing voor de sluiting.
  @Jaap, de poten zijn ook wat langer (circa 2 cm) maar door de foto in het wat hoge gras zie je dat niet.

 6. #6
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1
  Heb echt een poosje zitten zoeken maar ik kan die "childeren-safe"scharnieren zo niet vinden......misschien iemand anders ??
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 7. #7
  Dat zijn denk ik die Ladesperren uit de Patrull-serie. Als je child safe scharnieren wilt hebben moet je in Google zoeken op 'friction hinges'.

  Arthur
  Laatst gewijzigd door ArtHarg; 15-06-12 om 08:48. Reden: Was niet duidelijk dat ik niet de Ikea-site bedoelde.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top