Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: Urushi

 1. #1

  Urushi

  In een ander topic vertelde Dopeling over Urushi. Nog nooit van gehoord dus maar even gegoogled en een site gevonden waar heel veel op staat.
  Is er iemand in Nederland die hier wat mee doet, of produkten verkoopt?

  http://www.urushi-kobo.com/  Attached files

 2. #2

  Re: Urushi

  Ik weet niet wie er allemaal mee werkt of er mee aan het werk is maar van 1 bedrijf weet ik dat ze al een tijdje bezig zijn om zich daar in te bekwamen en er ook al op bescheiden schaal werk van produceren. Maar het schijnt een heel arbeidsintensief werk te zijn en nogal kostbaar dus door de arbeidsuren en het materiaal wat er wordt gebruikt.

 3. #3

  Re: Urushi

  Hier nog wat fotoos van Urushi werk uit de werkplaats. Er zijn wat proefstukjes te zien, plaatjes met bepaalde technieken die ik als voorbeeld gebruik voor klanten om een idee te krijgen of een keuze te maken. De afwerkingen die je daar ziet zijn heel erg bewerkelijk en met kostbaar materiaal.
  Verder is er een voetstuk van een klein tafeltje te zien welke ook is afgewerkt met Urushi, dit keer in een wat "eenvoudigere" techniek. Het is een heel mooie supergladde afwerking die bovendien heel erg goed beschermd.

  Attached files

 4. #4

  Re: Urushi

  Ziet er heel gaaf uit Sergej. Wat voor lak is Urushi precies? Lijkt het wat op schellak, zit er een verdunner in. Kun je de lak kleuren of is het een afwerking over bestaande verf of lak heen?
  Is het net zo sterk als schellak en hoe herstel je een kras of beschadiging?

  Nu ik toch in de vragen zit, de doos met de eierschalen heeft zo'n merkwaardige grijsblauwe kleur (op mijn scherm althans), komt dat ook de bijzondere afwerking? Het lijkt me dat door de kalkstructuur de eierschalenafwerking heel gevoelig blijft voor vlekken, zeker van zurige dingen. Hoe bescherm je dat??

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2008
  Locatie
  Lembeke
  Berichten
  302

  Re: Urushi

  Kwam dit oude topic toevallig tegen.

  Op http://www.eurus.dti.ne.jp/~k-yazawa/ kun je werkstukken zien van een Japanse meester houtbewerker die met urushi afgewerkt zijn.

  Er staat een aparte pagina over urushi op. Lijkt me mooi maar je beschermt jezelf best goed zo te zien.

  Groeten,

  Geert

 6. #6

  Re: Urushi

  Ik kwam http://www.urushi-kobo.com/ tegen toen ik even wat verder door zat te lezen. Urushi wordt kennelijk ook in Amstelveen gemaakt.

  Arthur

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top