Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.564

  Nieuwe Stanley shoulder plane #92

  Bij het fatsoeneren van een deurpost, waar eerdere generaties scharnieren en slotgaten hadden aangebracht en ook nog eens deze zaken naar de andere zijde van de post hadden verplaatst, moest ik uitgehakte gaten opvullen en nadien glad maken met de rest van het hout. Met een paar beitels en een schaafje was het te doen maar met een shoulder plane zou het veel beter gaan. Na wat rondsnuffelen viel m'n oog op een Stanley #92 en de recensies waren vrij positief. Dus een order geplaatst en een paar dagen terug lag er een doosje bij de voordeur.
  Ondanks de ietwat vreemde vorm ligt de schaaf lekker in de hand. Alle delen laten zich goed instellen en de beitel was zo uit de doos vlijmscherp. Ik heb er een paar krullen mee geschaafd en het werkt lekker strak. Het is natuurlijk wel een schaaf om de laatste haaltjes te doen. De zool is netjes vlak en ook staan de zijkanten haaks op de zool dus dat is geen probleem bij het haaks houden van borsten.
  Verder kan de voorkant er af en heb je een beitelschaaf. Daar heb ik ook wel eens behoefte aan. Nu nog een houder er voor maken en hij kan aan het bord. Ik heb er net nog ruimte voor.
  De prijs was $134 met 6% sales tax en $10 transport. Met de recente lage Euro-koers zit dat even over de 110 Euro.

  Attached files

 2. #2

  Re: Nieuwe Stanley shoulder plane #92

  hey hallo ik heb de zelfde heerlijk schaafje om mee te werken .
  gr leroy

 3. #3
  ik heb een ouder of gewoner model (dat laat ik even in het midden). Werkt idd erg prettig, voor maar 50 euro nieuw.

 4. #4
  Dondersju , dat heb ik " nog " niet .
  Heb nu toch wel een mooi setje gereedschap maar nog steeds twee onhandige linker handen terwijl ik rechts ben ... het verschil is niet te zien is het is allebei @,&,^,#, (PIEP,PIEP,PIEP,PIEP)

  PIEP= zelf invullen

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top