Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Naturel bamboe beitsen

  Ik ben een kledingkast aan het maken van bamboe plaatmateriaal, sidepressed (3 lagen). Dit is erg licht van kleur, met een gelige tint. Ik wil het graag iets donkerder en warmer maken en de nerf accentueren, en denk hiervoor aan beits in een of andere vorm. Voor de afwerking dacht ik aan lak voor de binnenkant, vanwege de geur, en olie voor de buitenkant, vanwege de uitstraling. Nu is mijn vraag of iemand van jullie wel eens ditzelfde proces aan de hand heeft gehad, of een deel ervan, en wat de ervaringen ermee waren.

  René

 2. #2

  Re: Naturel bamboe beitsen

  Rene,

  op de bovenverdieping hier heb ik overal bamboe parket liggen en de keukenkasten zijn ook compleet van bamboe. Alles in de hard wax gezet.

  De lichte en erg gele kleur verdwijnt vanzelf. Ik zou dan ook met een neutrale afwerking beginnen en na een half jaartje nog eens kijken of het je bevalt, dan eventueel nog een keer afwerken met een iets aangekleurde laag.

  i.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top