Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Even voorstellen

 1. #1

  Even voorstellen

  Hallo allemaal,

  Inmiddels al twee weken actief op dit mooie forum en er al veel aan gehad. Tijd om te onthullen wie achter de naam 'marimba' zit. Ik ben Johan Renes, 40 jaar, redelijk nieuw in het houtbewerkingsvak, maar in de genen zit het wel, mijn vader is houtdraaier, vroeger als beroep, nu als hobby. Hout vind ik een fantastisch materiaal om mee te werken, met metaal heb ik iets minder. De reden van mijn forumnaam is dat ik een marimba wil bouwen voor onze zoon. Hij speelt al heel aardig en is toe aan een goed instrument. Nieuw zijn deze erg duur, 2e hands betaal je bijna net zo veel. Vandaar de wens om zelf een goed instrument te gaan bouwen voor ongeveer 1/10 :!: van de commerciele prijs. Het hout voor de toetsen is zeer belangrijk, vandaar mijn zoektocht naar goed honduras palissander. En inmiddels via dit forum het hout voor de hoogste drie octaven al bij elkaar, Top! Nu nog voor de laagste twee octaven en dan kunnen we aan de slag.

  Groeten, Marimba

 2. #2

  Re: Even voorstellen

  welkom hier en succes met je project.

 3. #3

  Re: Even voorstellen

  Welkom Marimba

 4. #4

  Re: Even voorstellen

  Nou weet ik niet hoe het met marimba's zit, maar ik meen te weten dat voor xylofoons vaak Afrikaans padoek gebruikt wordt - ik heb zelfs nog ergens een mislukt toonbalkje uit een Hilversumse xylofoonfabriek (althans dat heb ik me laten vertellen...) liggen... Padoek is voor hardhout relatief licht, maar met een heel heldere klank - iets met elasticiteitsmodulus en inhoudsstoffen en zo...

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top