Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  verbouwing werkplaats

  beste forumleden,

  ik heb onlangs een grote wadkin draaibank aangeschaft, en hiervoor moest ik mijn werkplaats iets aanpassen om de draaibank erin te laten passen. het leek me een leuk moment om mijn werkplaats te laten zien, zodat je ook de verandering kan zien.

  ik had eerst een teknatool 1624-44, maar vond deze een beetje te licht voor het draaien van grote schalen. het is een perfecte bank voor allerlei draaiwerk, maar omdat ik alleen maar schalen draai wou ik toch al langer iets anders. massa, capaciteit en veel draaisnelheden zijn erg gewenst voor het draaien van schalen. de wadkin voldoet hier makkelijk aan door zijn 800 kilo gietijzer, 8 snelheden (200, 320, 500, 750, 960, 1440, 1850, 2880) en 200 mm centerhoogte. ook kan je aan de buitenzijde draaien, en het bed heeft een uitneembaar bedstuk waardoor je een centerhoogte hebt van 360 mm. de draaibank heeft 4 pulleys, en een 2 snelheden motor waardoor je de 8 snelheden krijgt. ik wil er nog eens een frequentieregelaar opzetten, ik kan hem dan in de pulley voor 960/1440 toeren gebruiken omdat ik voor schalen toch niet sneller ga dan 1200 toeren.

  vorige inrichting van werkplaats:
  [album]486[/album]

  ik heb 2 ladekastje weggehaald en 2 kastjes onder de wadkin gehangen. in het meest rechtse kastje zit ook de aan/uit knop waardoor deze minder snel nat kan worden door het draaien van vers hout.

  nieuwe situatie met wadkin:
  [album]483[/album]

  gelukkig had de vorige eigenaar er wielen onder gemaakt, dit maakte het vervoer makkelijker maar het kostte nog steeds erg veel moeite!

  hier is het gat waar het uitneembare bedstuk hoort goed te zien. je kan er een stuk hout op een schroefplaat mee draaien van 305 mm diepte.

  [album]484[/album]

  aanzicht vanaf de deur
  [album]482[/album]

  de vorige eigenaar heeft de draaibank voorzien van nieuwe lagers en een nieuwe aandrijfriem. hierdoor kan ik hopelijk vele tientallen jaren draaien zonder onderhoud.

  de wadkin heeft ook nog een support net als een metaaldraaibank waardoor je bijvoorbeeld lange cilinders netjes op de goede maat kan afdraaien(staat niet op de foto)

  het enige nadeel aan de wadkin is dat alle bouten en lagers in engelse maten zijn. de maat van de as is 1 3/8 x 6 tpi.. ik kan hier gelukkig een adapter voor laten maken zodat ik gewoon m 33 op de as heb.

  groeten,

  mark van zee

 2. #2

  Re: verbouwing werkplaats

  Dat is een heel mooie en goede aankoop geweest deze wadkin draaibank. Ik wens je daar heel veel jaar draaiplezier op.

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: verbouwing werkplaats

  Wow, da's een beste....die gaat echt niet aan de wandel !!!

 4. #4

  Re: verbouwing werkplaats

  Prachtige machine, allemaal gietwerk, dat heeft massa en gietijzer heeft een beetje trillingdempende eigenschap. De vorige draaibank is ook een hele fraaie. Als je er ook een koopt Rick, dan kom ik helpen om hem naar boven te tillen .

  jaap

 5. #5
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: verbouwing werkplaats

  @Jaap : Da's afgesproken !!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top