Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: Boeken

 1. #1

  Boeken

  Ik kijk al een tijdje rond op dit forum. En vroeg mij af welke boeken voor een beginnend houtbewerker een must zijn om te lezen of in zijn bezit te hebben?

  Alvast bedankt.

 2. #2

  Re: Boeken

  Ik heb al meerdere boeken over houtbewerking gelezen. Maar de beste vind ik nog steeds: 'Praktisch handboek houtbewerken' van Nick Gibbs.
  Het grote voordeel van dit boek is, dat het simpel begint; met weinig/ doe-het-zelf gereedschappen en makkelijke projecten. Naarmate je verder in het boek bent, worden de projecten moeilijker en heb je steeds meer gereedschap nodig.
  Ik vind dat hierdoor het boek zeer geschikt is voor beginners.

  Bij Babtist is het boek in de aanbieding: http://www.baptist.nl/houtbewerkers/boe ... utbewerken

  Groeten Rudolf.

 3. #3

  Re: Boeken

  Ik weet niet of het nog te verkrijgen is, het boek is in 1982 uitgegeven in Nederland, Houtbewerking in de praktijk van Ernest Scott / Willem Aalders (ISBN 90.6248.300.3), waar erg veel technieken in staan voor amateur en vakman, wel te verstaan de basis technieken, in de breedste zin, er staat van alles in over gereedschap, hout, verbindingen,onderhoud, echt heel breed.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top