Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Kledingkast afwerken

  Hoi,

  Ik ben bezig om een kledingkast te maken en ik maak het van berkenmultiplex. Ik wil de binnenzijde afwerken met een olie of wax, maar mijn vraag is, moet de kanten die buiten zicht vallen aan de achterkant dan ook in de olie of wax gezet worden?

  Ik heb vier korpussen die met verbindschroeven aan elkaar vast wordt gemaakt.

 2. #2

  Re: Kledingkast afwerken

  Henkie,
  Mijn idee is dat je de delen die buiten zicht vallen niet hoeft te doen.
  Het kan soms wel netter zijn, maar dat is een kwestie van smaak. Practisch gezien zou ik het wel doen omdat er dan veel minder stof en spinrag op die delen kan hechten.
  Zo kun je blijven twijfelen.
  Mvg,Hemmo

 3. #3

  Re: Kledingkast afwerken

  Ik zou daar heel erg mee oppassen ivm met de geur zeker met een kleerkast. D'r zijn hier zeker forumleden die daar ervaring mee hebben. Ben ik trouwens wel nieuwschierig naar, want ik wil binnenkort een vestiairekast maken. Tot nu toe heb ik altijd mijn kasten met vernis afgewerkt, maar zou nu ook liever met olie beginnen werken. Voor wat het waard is nog een link waar je heel veel info vindt ivm met afwerkingsmiddelen en olie: http://www.wikidorf.de/reintechnisch/Inhalt/HolzOelen
  Het is daar trouwens dat ik wat gelezen heb ivm met eventuele reukproblemen.
  Groetjes,
  Pascal

 4. #4

  Re: Kledingkast afwerken

  Kasten, lades, kistjes etc moet je van binnen niet afwerken met olie of was, daar heeft Pascal gelijk in. Het blijft jaren naar olie of was (terpetijn) ruiken en die lucht trekt in je kleren, echt niet plezierig. Citroenolie zou nog kunnen, maar ik zou het gewoon onafgewerkt laten als je de buitenkant in de olie en/of was zet. Watergedragen lak is ook reukloos na een aantal dagen, dat zou prima kunnen als je de buitenkant ook met lak of verf afwerkt. In dit geval, met berkenmultiplex kun je de binnenkant prima onbehandeld laten, het hout gaat niet werken.

  jaap

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top