Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Graveren van een afbeelding in hout

  Dag allemaal
  Ik ben op een kopie aan het bouwen van een Selmer gitaar zoals die in de jaren 30 in Frankrijk gebouwd werden. Ik wil mijn kopie natuurlijk zo exact mogelijk nabouwen. Ik ben daarvoor op zoek hoe indertijd het logo in de kop van de gitaar werd aangebracht. Zie het plaatje voor een voorbeeld:

  Heeft iemand een idee hoe dit soort afbeeldingen aangebracht werden (branden met een stempel)? Maar vooral tips hoe ik dit kan imiteren zijn erg welkom. Ik heb zitten denken aan graveren met een dremel, maar dat vereist nogal wat oefening verwacht ik.
  Wie heeft een goede tip?

  Vriendelijke groet
  Wim

 2. #2

  Re: Graveren van een afbeelding in hout

  Ik weet het niet zeker, maar ik denk of uit de hand met een sjabloon en een kopieerring op een handfreesje ala tandarts/
  of met een kopieerfrees zoals hieronder een voorbeeldje.
  Deze kopieerfrezen heb je overigens ook in andere verhoudingen van 2:1 of 3:1 waardoor het originele sjabloon een aantal keer groter is dan het gefreesde waardoor de resolutie toeneemt.
  Op die manier worden ook muntproeven (waar geld van wordt gedrukt) gemaakt, het origineel is soms wel 10 keer groter waardoor je hele fijne details kunt aanbrengen.
  Als je het vandaag de dag tientallen keren per dag zou willen doen, pak je een CNC freesmachine


 3. #3

  Re: Graveren van een afbeelding in hout

  Je zou het eens aan Sergej kunnen vragen, die zit juist in dat hele fijne werk: http://www.intarsio.nl

 4. #4
  Het graveren van logo's in hout is ook mogelijk door middel van lasertechniek. Mocht u nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden kijk dan eens op www.troteclaser.com

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top