Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11
 1. #1

  Stofzak op Festool invalzaag?

  Ik ben momenteel een achterhut aan het betimmeren van een klein bootje (nog geen 12 mtr) en ben gewend om met mijn zaag zo veel mogelijk in de boot te werken. Bed en een paar kasten staan er al in en ik heb eigenlijk geen ruimte om daar met een stofzuiger te werken in verband met mogelijk dingen beschadigen. Ik vroeg mij af of iemand weet of de stofzak van bv een bandschuurmachine van een ander merk op de zaag past. Dat zou een hoop schelen.

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.748

  Re: Stofzak op Festool invalzaag?

  Volgens mij moet dat wel lukken, bij mijn Bosch bandschuurmachine en decoupeerzaag zit bv een stoffen zak met een soort knijp systeem dat op elke buis kan vastgemaakt worden. Bij mijn Festool schuurmachines zit telkens ook een papieren stofzak erbij, die zou ook wel eens kunnen passen. maar die zou bij zulk een machine snel vol zitten.
  Maar is het echt niet mogelijk om met een stofzuiger te werken? Die hoeft toch niet naast je te staan, je kan ook buizen van meer dan 3m bijkopen, maar als het een festool is dan gaat dat niet goedkoop zijn.

 3. #3

  Re: Stofzak op Festool invalzaag?

  Het meest praktische is een stofzak. Ik weet trouwens al wat je bedoeld, Makita had ook van die stofzakken met een veer, als je daar in knijpt wordt de opening groter.

 4. #4

  Re: Stofzak op Festool invalzaag?

  ik denk wel dat als je met een stofzak werkt je toch niet alle stof erin krijgt
  omdat je geen zuigkracht hebt en enkel de luchtverplaatsing van de zaag denk ik dat een gedeelte van de stof niet in de zak beland

 5. #5
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.741

  Re: Stofzak op Festool invalzaag?

  Met een stofzak ben je afhankelijk van de luchtverplaatsing van de machine zelf. Zelfs bij een lege stofzak werkt dat niet denderend. Ik denk dat je beter een langere slang aan je stofzuiger kan zetten en de stofzuiger buiten je boot plaatst.

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.337

  Re: Stofzak op Festool invalzaag?

  Makita heeft een "stofzak" van kunstof met cycloon functie. Ik ken die alleen van gebruik op stationair machines, maar wellicht dat dat ook wel op je handzaag past. Het ding werkt iig uitstekend.

 7. #7

  Re: Stofzak op Festool invalzaag?

  ALs je voor incidentele gevallen iets wilt hebben en je neemt genoegen met een tussenoplossing dan un je gewoon elke katoenen of geweven zak nemen en die met een tie wrap om je afzuigend vastzetten. Hoe fijner de zak hoe minder stof eruit komt. Ik denk dat dat je probleem voor groot gedeelte wegwerkt. Zonder zuiger gaat er niks optimaal werken denk ik dus een compromis blijft het altijd

 8. #8
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.337

  Re: Stofzak op Festool invalzaag?

  Het nadeel van elke zak is dat de lucht niet (makkelijk) kwijt kan. Daarom werkt zo'n cycloon geval beter

 9. #9

  Re: Stofzak op Festool invalzaag?

  In bepaalde gevallen doe ik dit ook. Als het niet goed lukt om een stofzuiger te plaatsen ofzo.
  Ik gebruik dan een stofzak van een verstek zaagmachine. Die oudere modellen hebben meestal zo'n knijpsysteem waarvan sprake is. De Festool gooit het meeste stof erin, maar je moet hem regelmatig legen...

  groeten,

  Brecht

 10. #10

  Re: Stofzak op Festool invalzaag?

  Misschien is een langere slag de oplossing, om de stofzuiger buiten de ruimte te houden. Uit veiligheid en comfort in werken lijkt me een slang een betere oplossing dan een eigengebreide stofzak oplossing.

  jaap

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top