Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Eindelijk even voorstellen

  Beste Houtbewerkers,

  Nadat ik al maandenlang rondneus op het forum en me telkens vergat voor te stellen, moest het er nu van komen.

  Ik ben René en woon in Twello, op de Veluwe. Ik ben 26 jaar en werk in de logistiek op een landgoed met woon en werk faciliteiten voor mensen met een geestelijke handicap.

  Sinds ik klein was ( ik ben inmiddels bijna twee meter ;-) ) mocht ik mijn vader helpen bij zijn hobby; houtbewerking. Sindsdien is het virus eigenlijk overgeslagen en interesseerde ik mij voor hout. Jarenlang maakte ik wel eens wat, maar dat was dan puur praktisch. Een drempeltje of iets dergelijks kwam wel eens uit mijn handen.

  Sinds enkele maanden ben ik mij gaan verdiepen in het fijnhout en de diverse soorten en maten hierin. Vooral de diversiteit in kleur en tekening van de verschillende houtsoorten fascineerde mij en sinds ik een stapel Fine Woodworking bladen heb aangeschaft ben ik steeds meer in de schuur van mijn vader te vinden. Al snel kwam ik uit bij houtleverancier Rick en stuurde hij mij een mooi stapeltje fijnhoutsoorten. Sindsdien is er geen weg meer teug ;-)

  Ik ben begonnen met het maken van een koffer waarin ik alle Kolonisten van Catan spellen kon huisvesten. De mensen die het spel kennen, kennen waarschijnlijk ook wel dat als je het spel wilt spelen met enkele uitbreidingen, je uit vele dozen spelelementen moet vissen. Dit was ik een beetje zat; dat moest makkelijker kunnen.
  Deze is helaas nog niet af; ik betrap mij zelf er wel eens op te veel projecten tegelijk te hebben lopen. Verder ben ik bezig met een sieradenkistje voor mijn vriendin. Foto's hiervan zal ik plaatsen in het daarvoor bestemde subforum.
  Ook het opknappen van en werken met antiek gereedschap mag ik graag doen.

  Ondanks de waarschuwingen van Rick om nog even te wachten met houtdraaien omdat het zo verslavend is, ben ik ook begonnen met houtdraaien. Het draaien van heften voor beitels is verschrikkelijk leuk. Rick, je hebt gelijk: Houtdraaien is ontzettend verslavend ;-)

  Groetjes Rene

 2. #2

  Re: Eindelijk even voorstellen

  Welkom Rene!
  En laat die fotos van de koffer waarin alle Kolonisten van Catan spellen zitten maar komen!

  Gr Geert,

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: Eindelijk even voorstellen

  Ik zei nog zo "Begin nou niet met houtdraaien"......hahaha.......

 4. #4

  Re: Eindelijk even voorstellen

  welkom hier, rene. tja, er lopen meer verslaafden rond hier.

 5. #5

  Re: Eindelijk even voorstellen

  Dank jullie wel voor het welkom.

  Geert, ik heb inmiddels de foto's van de koffer online gezet. Ik ben benieuwd wat je jullie er van vinden.

  Rick, ik zal vanmiddag even plaatjes plaatsen van mijn houtdraaipogingen ;-)

  Rene

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top