Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Kas bijna klaar, nu de deur nog

  'k ben al een tijd bezig met het ontwerpen en bouwen van een plantenkas in onze tuin. Door vele klussen tussendoor heeft het allemaal véél langer geduurd dan gehoopt. Maar het einde is in zicht. Hieronder een paar foto's van de huidige stand van zaken. Deze week verwacht ik de rest van de ramen te kunnen plaatsen.

  (btw: op de foto's is ook het houthok, de verandaoverkapping en de 'overstek' op de achtergevel van ons huis te zien die ik gebouwd heb, drie van de redenen waarom de bouw van de kas wat vertraging opgelopen heeft)

  Wat er dan nog moet gebeuren is een deur fabriceren. Deze deur wordt ook gemaakt van tuinhout en moet zoveel mogelijk licht doorlaten.

  Wie weet hoe ik zo'n deur kan maken? Waar moet ik rekening mee houden? Iedere tip is welkom.

  Attached files

 2. #2

  Re: Kas bijna klaar, nu de deur nog

  Dat kan een simpele constructie worden, gewoon een rechthoekig frame met twee bijkomende horizontale regels in het verlengde van de regels van de serre.

  Verder zorgen dat het boeltje niet kan afzakken, schoren plaatsen dus. Alle verbindingen mogen desnoods halfhouts uitgewerkt worden, voor zo een lichte constructie geen probleem. Of het moest zijn dat er glas in de deur komt? dan word het een ander verhaal.

  Mvg,

  André

 3. #3

  Re: Kas bijna klaar, nu de deur nog

  Bedankt André! Er komt geen glas in de deur, maar 4mm kanaalplaat, dat weegt heel weinig.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top