Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Gezocht

 1. #1

  Gezocht

  Hallo,
  Waar zou ik dit kunnen vinden?


  Grtz,
  Rudy

 2. #2

  Re: Gezocht

  gamma, praxis, formido, karwei, hornbach, etc.. vaak van het merk piranha.. geen berekwaliteit, niet heel nauwkeurig, maargoed, het werkt..

  Gr Rick

 3. #3

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555

  Re: Gezocht

  Bij gebrek aan een deuvelmal is dit de naaste oplossing. Probeer de gaten te boren met een tafel- of kolomboormachine. Als je de gaten hebt geboord waar de centerpuntjes in gaan dan kan je het beste op een vlakke ondergrond en met een blokhaak als geleider werken. Dan tik je de centerpuntjes er in in de positie zoals het uiteindelijk gebouwd gaat worden. Zorg dat de gaten haaks geboord worden anders krijg he scheve verbindingen. Het beste boor je met een houtboor met een centerpunt. Merk de kleine putjes met een potlood, ze zijn niet erg zichtbaar.
  Ik heb ze vroeger veel gebruikt en je moet wat oefenen om ervaring op te bouwen zodat je nauwkeurig kan werken. Maar als je eenmaal met de Domino hebt gewerkt wil je niet meer terug.

 5. #5
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.505

  Re: Gezocht

  M'n vader maakte altijd deuvelverbindingen door eerst twee afgeknipte spijkertjes aan de ene kant te slaan, en daar het andere hout tegenaan te drukken. Dan heb je aan beide kanten een putje om te boren. Het werkte wonderbaarlijk genoeg erg nauwkeurig bij hem.

  Als je een bovenfrees (met kopieerring) hebt, kan je zelf er een boormal voor deuvels voor maken.

  Ik ben erg blij met de deuvelmachine.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top