Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 17

Onderwerp: Miniaturen

 1. #1

  Miniaturen

  Hoi iedereen,

  Ik ben al een tijdje lid en volg vooral passief wat er allemaal op het forum voorbij komt. Het valt me op dat de meeste bezig zijn met grotere houtprojecten. Zelf richt ik me vooral op de kleinere dingen; en de laatste tijd voornamelijk miniatuur houtsnijwerkjes (fantasy/action figuren).

  Hierbij een foto van mijn laatste miniprojectje. Het is gebaseerd op het character Trap-jaw uit de He-Man reeks. 3 cm hoog (er ligt een 2-euro munt onder) en gesneden uit (vermoedelijk) een stuk laurierkers.
  Ik zou graag wat fijner willen werken en meer details erin krijgen, maar met dit hout gaat dat niet lukken. Heeft iemand een idee welk hout nog fijner werken toestaat?

  groeten,
  meron

  Attached files

 2. #2

  Re: Miniaturen

  Niet dat ik er verstand van heb, maar je hoort altijd dat Linde de beste houtsnij houtsoort is.

 3. #3

  Re: Miniaturen

  Beste Meron,

  Mooi stukje houtsnijwerk! Erg leuk!
  Lindenhout wordt inderdaad het meest gebruikt voor houtsnijwerk. Maar let wel goed op, want het is zo zacht hout dat het gemakkelijk scheurt en afbreekt. Voor dingen zoals bloemen en dergelijke gebruik ik Amerikaans Noten, aangezien het wat steviger is. Maar vruchtenbomen schijnen ook goed te snijden te zijn, hoewel ik dat zelf nog niet geprobeerd heb. In ieder geval vind ik wel dat je een mooie houtnerf in het beeldje hebt.
  Heb je meer foto's van projecten? Ben wel benieuwd

 4. #4

  Re: Miniaturen

  Hey Sandy,
  Thans. Met noten heb ik ook al eens gewerkt. Het snijdt erg fijn, maar voor het hele kleine werk is het niet sterk genoeg en breekt er dus snel iets af. Ik zal eens naar Linde kijken. Vaak hoor ik iets over buxus. Daar zal ik ook eens wat van proberen.

  Ik zal eens kijken of ik meer foto's op dit forum kan zetten. Ik heb al een hoop miniaturen gemaakt, alleen nog weinig foto's.

  Groeten,
  Meron

 5. #5

  Re: Miniaturen

  Ziet er voor mij zo heel goed uit.Mooi
  Daniel

 6. #6

  Re: Miniaturen

  Ik zou graag wat fijner willen werken en meer details erin krijgen,
  Ik vind dat je al aardig fijn werk aflevert man! Knap hoor, ook een gave stijl dat figuurtje.

  Ik heb zelf niet zo veel ervaring met houtsnijwerk. Maar de houtsoorten die bij mij bekend zijn voor houtsnijwerk: linde, peren, teak, ebben. En laatst heb ik zelf een figuurtje gemaakt uit pokhout; dat was voornamelijk zagen en vijlen. Het is namelijk wel erg compact hout dus of snijden mogelijk is weet ik niet.

 7. #7

  Re: Miniaturen

  Pokhout ken ik niet, ik zal daar ook eens naar kijken.

 8. #8

  Re: Miniaturen

  Ik denk dat je voor dergelijke kleine figuren, die je hooggedetaileerd wilt snijden het best buxus kunt nemen.

  Wordt ook gebruikt voor schaakstukken, en de paarden wordenvaak schitterend uitgevoerd.


 9. #9

  Re: Miniaturen

  Heeft iemand enig idee waar ik stukjes buxus kan vinden? Ik vermoed dat het de fijnhouthandel gaat worden, maar aangezien ik met stukjes van 2x2x3cm al helemaal uit de voeten kan, zijn er misschien nog andere opties. (restafval bijvoorbeeld).

  groeten,
  meron

 10. #10
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Miniaturen

  TrapJaw !!! Erg gaaf....zo gaaf dat ik op zolder op zoek ben gegaan naar mijn oude speelgoed....ergens hebben er nog van die poppetjes liggen....HEman kwam ik wel tegen en 2 anderen maar TrapJaw is toen vast al eens gesneuveld.....

  Qua hout lijkt buxus inderdaad erg bruikbaar. Mooie lichte kleur waardoor de details goed naar voren komen, fijne structuur....ja.....buxus lijkt een goede optie....

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top