Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9
 1. #1

  Een Kistje voor.....

  ]Nu ik een futselplank heb is dit een goede reden hem maar eens flink op de proef te stellen. Begonnen met een overblijfsel van een schrootje/lat. Ik wilde er eigenlijk een paar mooie staarten in zagen, misschien de lat een beetje te hoog gelegd. Gewoon haaks verschroefd. Van het onderprofiel een stuk afgeschaafd om er de bodem in te verzinken. Mooie koperen spijkertjes en lijm doen de rest.
  Voor de deksel een ander plan. In de latten staarten gezaagd. Zoals Roeland ze op de Forumdag voordeed. Natuurlijk met heel wat minder succes. Ze precies pas krijgen heeft heel wat voeten in de aarde. Natuurlijk vergeten om af te krassen wat weg moet ops: ops: best wel lullig als je dat ontdekt.
  Uiteindelijk toch in elkaar gekregen, met wat houtlijm en het overgebleven zaagsel de gaten opgevuld. (prutser ) De deksel er pas op gemaakt, mijn lijmkunsten zijn niet zo best, hierdoor was de deksel een beetje ongelijk. Maar een beetje futselen doet wonderen.
  Op de rand een plankje triplex gelijmd en ook weer gespijkerd, met de futselplank mooi scheef pas gemaakt.
  Zo, het doosje is klaar. Niet zo maar een doosje, niet zo maar een doosje het nieuwe onderkomen voor mijn "nieuwe"Record 050

  Een hoop gepruts, maar ik ben wel blij met het resultaat.

  HG Hugo

  Attached files

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Een Kistje voor.....

  Futsel-de-futsel !!! Misschien een leuk idee om de schroeven nog weg te werken met houten propjes oid ?

 3. #3

  Re: Een Kistje voor.....

  Hallo Rick

  Het kistje is meer een opbergkistje, een vingeroefening voor de staarten. Hij komt ergens in de schuur op een plank te staan. de volgende word vast beter

  HG Hugo

 4. #4

  Re: Een Kistje voor.....

  De laatste actie voor de schaaf word opgeborgen. 2 lagen blanke lak. KLAAR  Zo, meer dan genoeg werk voor een opbergdoosje.
  HG Hugo

  Attached files

 5. #5

  Re: Een Kistje voor.....

  Kijk aan Hugo, na eerst heel veel reacties op ons forum, komen zo langzamerhand de werkstukken ook! We hebben beide nog niet het tempo van Rick, maar we zijn ook een stukje grijzer dan hem. Dat het deksel groter lijkt dan het kistje, is dat een speciale design feature?

  jaap

 6. #6

  Re: Een Kistje voor.....

  Zo, meer dan genoeg werk voor een opbergdoosje.
  HG Hugo

  Dat ben ik met je eens.
  Maar het deksel vindt ik wel mooier dan de onderkant.

 7. #7
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Een Kistje voor.....

  @jaap : je bedoelt zeker "Een heel stuk grijzer".....hahaha

 8. #8

  Re: Een Kistje voor.....

  Grijs ???? ik vind het zeer gedistingeerd.

 9. #9

  Re: Een Kistje voor.....

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jaap
  Dat het deksel groter lijkt dan het kistje, is dat een speciale design feature?
  Jaap
  Hallo Jaap.
  Eigenlijk ben ik niet zo'n maker. In de vorm van dingen voor het forum. "Het kistje": Eigenlijk is het een verzameling van afvalhout. Ik struin bij het plaatselijke timmerbedrijf in de vuilcontainer. Veel van dit hout is verwerkt in mijn werkbank. Het kistje is gemaakt van één schroot. Dat is aan de buitenkant nog wel een beetje te zien, er zitten van die profielen in tegen het krom trekken. De bodem is een plankje vuren. Van een oud wijnkistje. De deksel is een ander verhaal. De randen zijn merbau achting. Ze zijn afkomstig van pallethout waar deuren op liggen. In het dorp is een exclusieve deuren "boer" waar regelmatig hout word weggegooid. Waarschijnlijk uit een ver warm land. Omdat ze lekker dik zijn is dit een ideaal materiaal om de staarten op te oefenen. Dat de deksel er overheen valt is een leuke bijkomendheid.
  Het dekseltje is een restje berken triplex. Een verzameling afval omgezet in iets nuttigs. Ik vind het eigenlijk een beetje zonde van mijn geld om "duur"hout te verprutsen aan mijn onhandige houthobby.
  Oja de #050 zat in een kartonnen doos, Marktplaats je weet wel.
  HG Hugo

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top