Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  nieuwe server en forum upgrade

  Beste forummers,

  We hebben enkele weken geleden even het scherm op zwart gehad, omdat mijn provider (siteground usa) vond dat ik zwaar moest upgraden vanwege de traffic en de processor capaciteit die we gebruiken. Ik was het daar niet mee eens, want vorig jaar zijn we om dezelfde reden al geupgrade. In eerste instantie, na wat aanpassingen kreeg ik gelijk, maar een paar dagen later draaide iemand ander gewoon de knop op uit en die kwam pas weer aan als we naar een dedicated server gingen verhuizen en geen verhaal mogelijk. Ik was pisnijdig maar dat hielp niks dus direct besloten om te upgraden; kosten upgrade bijna 150 dollar, dedicated server 169 dollar per maand + 32 dollar software licenties. En het bedrag wat ik vooruit had betaald op de shared server oplossing, nog bijna 2 maanden, was ik kwijt! Maar het forum moest in de lucht blijven vond ik, dus geupgrade en direct op zoek gegaan naar een andere oplossing. Sinds een paar dagen ben ik trotse huurder van een server bij Hetzner in Duitsland, met een i7 processor, 32 gb geheugen en 2 x 3 terrabyte harddisk en beheersoftware etc. voor aanmerkelijk minder geld. Hetzner staat goed bekend voor de uptime en snelle verbinding.
  Nu ben ik druk bezig om me deze materie wat eigen te maken samen met een goede vriend, dus ik hoop in de loop van volgende week/weekend www.woodworking.nl vanaf de nieuwe server te laten werken!
  Tegelijktijd upgraden we het forum naar een nieuwe versie (zal niet veel verschil maken) en wil ik ook het nieuwe marktplein activeren. Als het me op tijd lukt, komt er ook een nieuwe startpagina voor het forum.
  Ik houd jullie op de hoogte, maar mochten er wat onregelmatigheden zijn, geraak niet in paniek aub .

  jaap

 2. #2

  Re: nieuwe server en forum upgrade

  Waarom laat je alles op een server lopen?!


  Als je gewoon een webhosting koopt met genoeg dataverkeer in de maand, ben je een 20 euro in het jaar kwijt ex domein?


  Een ander goed stukje forum software is Invision Power Board, daar is heel gemakkelijk mee te werken en tig forum plugins

 3. #3

  Re: nieuwe server en forum upgrade

  @patrickM, het loopt altijd op een server. Het data verkeer is niet het probleem, maar de processorcapaciteit die je gebruikt. We hebben bijna 60 duizend bezoekers per maand die afgelopen maand bijna 400 duizend pagina's opvragen, met foto's etc. Daar staat een computer aardig aan te rekenen, dus we zijn ooit goedkoop begonnen, maar dat is al een tijd niet meer zo . Met een eigen server zijn we onafhankelijk, als het erg druk is wordt het wat langzamer, maar met de nieuwe server kunnen we nog wel een beetje groeien voordat we dat punt bereiken. Providers lokken je met goedkopen aanbiedingen, maar als je groeit moet je de knip trekken.

  jaap

 4. #4

  Re: nieuwe server en forum upgrade

  Succes met de upgrade en nogmaals bedankt voor alle tijd en geld die je in dit prachtige forum steekt. Over geld gesproken: bevat de nieuwe versie v/h forum ook een doneerknop?

 5. #5

  Re: nieuwe server en forum upgrade

  Klinkt zeer goed! Met zo'n server moet het wel lukken en ruimte zat voor foto's! Lijkt me een zeer goede investering voor verder te groeien.
  Schande dat ze die 2 maanden voorschot niet verrekend hebben!

  Donate-knop/mogelijkheid mag er van mij ook zijn, denk dat er genoeg leden zijn die hun steentje willen bijdragen aan dit geweldige forum!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top