Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Welke kanten/kleine bovenfrees?

  Ik ben op zoek naar een nauwkeurige en kwalitatief goed gebouwde kleine freesmachine voor het kleinere werk. o.a. Kanten frezen en frezen in moelijke bereikbare hoeken/plaatsen etc. Ik heb een beetje op internet rond zitten kijken en heel veel posts gelezen maar begin alleen maar steeds meer te twijfelen. Ga hem wel wekelijks gebruiken. 8mm opname is het meest praktisch. Middels hulpstukken onder een hoek kunnen frezen zou mi wel een pluspunt kunnen zijn. Budget rond €300-500

  Ik kom o.a. de volgende machines tegen:

  Bosch Blauw GKF 600 Kantenfrees
  Makita RT0700CX3/Makita RT0700C Kantenfrees
  DeWALT D26204K Bovenfrees en kantenfrees
  Festool MFK 700 EQ-Plus
  andere nog vergeten opties.....

  Wat zijn de voor en tegens en welke zou jullie voorkeur hebben?

  Rest van mijn wagenpark:, bosch blauw, hitachi, Elu (OF97E bovenfrees), De walt (zaagtafel/afkortzaag)

 2. #2

  Re: Welke kanten/kleine bovenfrees?

  als je kanten af wil ronden is volgens mij de festool ofk 500 q het best, je kan de freesdiepte super snel en zuiver instellen. alleen die heeft geen 8 mm spantang, je moet speciale holle freesjes van festo hebben.

  de festool mfk 700 die jij aangeeft is meer voor herlijsten affrezen in mijn beleving.

 3. #3

  Re: Welke kanten/kleine bovenfrees?

  Met een bovenfrees kom je niet makkelijk in moelijke bereikbare hoeken/plaatsen, de plaat en de hoogte van de bovenfrees beperken hier het gebruik. Met de festool ofk500 kan je zeer snel en makkelijk werken maar hij is alleen geschikt als kantenfrees met een beperkt aantal speciale frezen. Het 700 type is met normale 8mm freesjes te gebruiken zie voor alle voordelen de festoolwebsite. Ik denk dat als het om productie gaat je het beste de 500 kan nemen. Anders kan je bijna alle andere freesmachine's nemen van goede kwaliteit de verschillen zitten grof gezegd voornamelijk in de mogelijkheden van de toebehoren.
  Denk ook eens aan bovenfrezen met verwisselbare voetplaten zoals dewalt D26204Khttp://www.dewalt.nl/powertools/prod...catno/D26204K/ ik dacht dat bosch ook zón model heeft maar deze kan ik niet zo snel vinden.

 4. #4

  Re: Welke kanten/kleine bovenfrees?

  Zelf ben ik voorstander van de makita, ik heb zelf verschillende electrische apparaten van makita en ben er zeer tevreden over, uitstekende kwaliteit en een stuk goedkoper dan festool.
  Groetjes Patrick.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top