Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Zaagbok

 1. #1

  Zaagbok

  Planken zagen op de werkbank is niet ideaal. Een workmate ook niet en zeker niet als deze momenteel gebruikt wordt als slijptafel. Dat leidde mij tot het maken van een zaagbok. Het design komt van Chris Schwarz.

  Het is nog niet klaar, maar ik ben dichtbij.

  Attached files

 2. #2

  Re: Zaagbok

  Erg handig die dingen. Ik gebruik de mijne bijna meer dan m'n werkbank Voor het mooie moet je er twee maken, dat is erg handig als je lange of brede delen moet zagen. Nog een Krenov zaagbok erbij en je zaaggeluk is helemaal compleet.

  Het grote voordeel van die zaagbankjes vind ik dat je ze ook als miniwerkbankje kan gebruiken als je met balkconstructies bezig bent: balk op de bankjes en dan gewoon er bovenop gaan zitten om halfhoutsverbindingen te maken of gaten te hakken. De zogenaamde 'butt clamp' ;-)

  Arthur

 3. #3

  Re: Zaagbok

  Stevig ding! Als het hier wat rustig is moet ik toch maar eens zoiets maken. Ik lig nu plat op de vloer met balkjes onder de plaat met zagen. ops:

  In mijn werkhok heb ik een stalen tafel staan. Ook niet ideaal. Ach, tijd tekort.

 4. #4

  Re: Zaagbok

  Prachtig zaagbokje. Heb je ook foto's en een beschrijving van het maken? Alles met handgereedschap gedaan?

  jaap

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top