Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8

Onderwerp: Huishouds trap

 1. #1

  Huishouds trap

  Bij deze


  http://houten-projecten.netne.net/si...ishoudtrap.pdf

  Foto's van 't eindresultaat:
  [*]

 2. #2

  Re: Huishouds trap

  Prachtig, een klassieker!!

  jaap

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.723

  Re: Huishouds trap

  Die trap doet me aan m'n jeugd denken. We hadden zo'n trap in een iets grotere versie, zeg maar manshoog, in donkergroen. Ik denk dat de trap nog van voor de oorlog was, maar door het vele witten en verven was de originele kleur moeilijk te onderscheiden. De uithouder was ook scharnierend en schoof tussen de twee verticale latten omhoog bij het inklappen. Alles was gespijkerd en na verloop van tijd kwamen die verbindingen los te zitten. Toen kwam er een degelijker model dat zelfs nog iets hoger was.

 4. #4

  Re: Huishouds trap

  Gauw weer eentje maken dus!

 5. #5
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.723

  Re: Huishouds trap

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door PatrickM
  Gauw weer eentje maken dus!
  Voor mij is een trap in het algemeen een stuk gereedschap. Om nu een trap te gaan maken als een siervoorwerp in het kader van het jeugdsentiment lijkt me ook wat overdreven. En 1 meter hoog is ook niet iets functioneels als je de beschikking hebt over een degelijke 6 voets aluminium trap van Amerikaans fabricaat. :mrgreen:

 6. #6

  Re: Huishouds trap

  Het gaat om''t idee :P


  Heb zelf ook nog 1 gemaakt met maar 3 treden voor de klerenkast van mn moeder!
  Aanpassen is gemakkelijk heur

 7. #7

  Re: Huishouds trap

  Ooit eens zo'n trapje gekocht op de LTS. (5 gulden meende ik) Ik mocht hem zelf schilderen in kader van mijn opleiding. Helemaal de vernieling in geholpen door er motortjes van model vliegtuigen op te laten proefdraaien. Die alcohol tastte het hout verschrikkelijk aan.

 8. #8
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2012
  Locatie
  't hoofd van Overijssel
  Berichten
  1.020
  Wouw dat is al weer even geleden. Het examen werkstuk van de LTS. Wat een zweet klus toendertijd. Uitslag maken op ware grote en overnemen op het hout. Nesten inhakken en dan met de grondschaaf uithalen. Het beuken rondhoutje met de hand gevormd uit een vierkant stukje beuken. Met een verstekbak en kapzaag de kleine houtjes afkorten. Spleetschroeven waarvan het sleufje horizontaal moest staan. Geen decoupeerzaag, acuboormachine, schuurmachine en zo.
  Je mocht er dus 24 x 50 minuten over doen, is dus twintig uur dus twee en een halve dag. Weet je wat het ergste is..... de maten komen me nog heel bekend voor.

  Detail bovenzicht A kan ik mij zo niet meer herinneren. Je moest met de steekbeitel met de vouw snijdend naar het hout verjongen. Was dus meer een holletje wat vlak met de boom uit kwam. Ook de bovenplank was bij ons smaller volgens mij. Scharnier punt zat verder naar voren.

  Nu ik dit type komt alles weer naar boven lokaal....... leraar en de vooral die lucht. Heerlijk de geur van hout........ tot je het lokaal uit liep en de hoek om ging. De wc's waren er net om de hoek.

  Maar het belangrijkste.. ik ben geslaagd en ben er niet minder van geworden.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top