Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2

Onderwerp: Schaaltje Prunus

 1. #1

  Schaaltje Prunus

  Mijn eerste echte serieuze uithol werkstuk. Gemaakt van Prunus, uitgangsmateriaal was een staam van 30 cm doorsnede. Eerst met een afsteekbeitel een "kamer" gemaakt, de uitholling voor het uitwendig opspannen dus, en daarna draaien maar. Meest werk is met de guts gebeurd, het ging al strakker dan ik van mezelf verwacht had. Heb ook al veel geoefend, en dan valt het uiteindelijke werkstuk waar je al je concentratie inlegt, ook mee.

  Het is wel een keiharde houtsoort, het donkere kernhout dan. Soms had mijn guts gewoon geen grip en schraapte het maar wat. Zal ook wel deels aan mijjn slijptechniek liggen, is nog niet helemaal optimaal.

  EEn gedeelte is zo dun afgedraaid dat het helemaal doorschijnend is geworden, op de foto's is dat goed te zien. Omdat het nat hout is, ga ik eerst afwachten hoe het hout zich houd , voordat ik het ga afwerken. heb twee serieuze afwerkmiddelen, Australische Shellawax of blanke Osmo olie. Kzl wel zien wat het wordt.

  Veel plezier met kijken, en spui je (opbouwende) kritiek maar!

  PS: het is trouwens Prunus Avium: zoete kers

  Attached files

 2. #2

  Re: Schaaltje Prunus

  Woodworker, leuk gekozen vormgeving, en ja erg dun gedraaid op het midden.
  Als je alles zo dun draait kun je er een leuke lampenkap voor een schemerlamp of beter gezegd een sfeerlamp mee maken.
  Ziet er voortreffelijk uit. Zie dat het hout nog nat is in het centrum. Waarschijnlijk zal het wel wat vervormen, en hopelijk niet scheuren.
  Ad

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top