Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  deuvels / deuvelboor

  Beste forumleden,

  Bij het maken van eenvoudige verbindingen maak ik gebruik van deuvels en een deuvelmal van Wolfcraft. Daarmee kan je eenvoudig op de juiste afstand/diepte de gaten voor de deuvels boren.

  Om niet te diep te boren gebruik ik een afstandhouder op mijn boortje, die je vast zet met een inbus. Nu werkt dit niet naar tevredenheid. De inbusschroef raakt op den duur dol (bij wisselende dieptematen) en bovendien zit de afstandhouder niet altijd haaks op de boor.

  Bestaat er niet een standaard deuvel boor (6/8/10mm) waarbij je de diepte in kan stellen?

 2. #2

  Re: deuvels / deuvelboor

  Gebruik gewoon een doorboord houten blokje, kost niks en werkt altijd.
  Steek de boor in de machine tot ze stuit zit en zet ze vast, meet daarna de juiste lengte van het blokje, rekening houdend met de gewenste boordiepte.
  Zaag een vierkant blokje op lengte, boor er in de lengte een gat door met de boor die je voor de job gaat gebruiken. Desgewenst rond je de kanten van het blokje nog wat op en klaar is kees.
  Tijdens het werken hou je met één hand de machine vast, met de andere hand hou je het blokje vast, de boor draait onbelemmerd in het blokje, geen probleem dus om dat blokje vast te houden.


  Mvg,

  André

 3. #3

  Re: deuvels / deuvelboor

  Geniaal idee.
  Dat zal ik zeker onthouden. Bedankt voor de tip André. (Y)

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top