Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 4 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 32
 1. #1

  gezocht: beginners klauwplaat

  hallo,

  ik heb opzoek naar een beginners klauwplaat.
  het moet er een zijn om over een as met schroefdraad heen te draaien de maar van de as weet ik zo even niet dus als iemand er een tekoop heeft en mij de maat door stuurt die er in past dan kijk ik of die groot genoeg is.

  en hij moet niet al teduur zijn ik had zelf al gekeken naar een van HBM dus als iemand zo een heeft is het helemaal goed.

 2. #2

  Re: gezocht: beginners klauwplaat

  Als je dat ding van HBM bedoeld waarbij je elke klauw individueel moet instellen - dat is absolute troep. Zo'n ding kreeg je vroeger gratis bij de kleine HBM 450 houtdraaibank, maar de vorm van de klauwen is geinspireerd op een metaalvierklauw en het ding is voor hout op geen enkele manier te gebruiken.

  Ik wens je succes met zoeken naar een gebruikte, maar niet veel mensen zullen hun klauwplaat verkopen (een 2e is altijd handig) en de toon van je vraag komt wat ongeïnteresseerd over - is het meten van de schroefdraad van je as echt te veel moeite?

 3. #3

  Re: gezocht: beginners klauwplaat

  Wil je een redelijke kwaliteit tegen een goede prijs kijk eens bij axminster Zie hier de link http://www.axminster.co.uk/axminster-ax ... rod811281/
  Wel nog even bekken uitzoeken.

 4. #4

  Re: gezocht: beginners klauwplaat

  Het ging om een van deze van hbm: http://m.marktplaats.nl/a/doe-het-zelf- ... ousPage=lr of http://m.marktplaats.nl/a/doe-het-zelf- ... ousPage=lr
  Mij lijkt de eerste het beste van die twee omdat die ook wat groter is.

  Ik zal eens op die link kijken.

  Het opmeten is niet teveel moeite alleen ben ik mijn schuif maat kwijt en had Even niet echt iets om het makkelijk te meten. Ik zal morgen eens zoeken naar m'n schuifmaat en dan zet ik inde loop vandeweek de maat er bij.

  Sorry als het eerste bericht wat onduidelijk was.

  Gr. Jordi

 5. #5

  Re: gezocht: beginners klauwplaat

  Zo'n ding is nauwelijks te gebruiken. Het fundamentele verschil tussen hout en ijzer is dat hout veel zachter is. Gevolg daarvan is dat je voor hout meer oppervlakte moet hebben als je druk wil uitoefenen zonder dat het hout ingedrukt wordt.

  Deze vierklauw heeft kleine klauwen. Als je die goed vast draait, krijg je deuken in je hout, waardoor het hout niet meer mooi rond loopt en ook niet stevig vast zit.

  Als het niets mag kosten, dan kom je bij zoiets uit:

  http://link.marktplaats.nl/203003066

  Zie je het verschil in de klauwen? Deze zijn elk een kwart rond, zodat het hout ongeveer over de gehele omtrek vastgehouden wordt.

  Het verschil met een duurdere klauwplaat zit hem bv. in de rondloopnauwkeurigheid, in de pasvorm van de klauwen, in de verkrijgbaarheid van extra klauwen en/of reserveonderdelen en de stevigheid in het algemeen. Maar voor een klein draaibankje om mee te beginnen is dit best te doen. Ik heb zelf ook zo'n budget-alles-in-1-koffer set voor mijn kleine draaibank. Voor de grotere zie ik toch voordelen in een echt merk, en voor mijn allergrootste heeft een metaaldraaier een metaal vierklauw voorzien van op maat gemaakte klauwen.

 6. #6

  Re: gezocht: beginners klauwplaat

  ok maar ik heb even naar je link gekeken maar die is toch het zelfde als de tweede in mijn topic alleen is die van uw link nog kleiner of klopt dat niet?
  en de bekken bij die eerste link van mij daar zit toch ook een bekken set bij die helemaal rond het hout zit?

  en als ik er nou echt naast zit welke zou u dan aan raden als ik een budget heb van rond de 100 euro?

 7. #7

  Re: gezocht: beginners klauwplaat

  ik heb zelf nog eens gekeken op internet. de klauwplaten van HBM spreken mij toch erg aan want die zijn ook niet al te prijzig.

  mijn keuze zou zijn een van deze:

  http://doe-het-zelf-verbouw.marktplaats ... ind=3&fs=1
  of
  http://doe-het-zelf-verbouw.marktplaats ... ind=7&fs=1
  of
  http://doe-het-zelf-verbouw.marktplaats ... ind=7&fs=1

  maar de laatste valt toch eigenlijk wel af bij mij want die lijkt mij wel erg klein met zn 50mm of is dat niet zo.

  qua prijs spreekt mij de eerste erg aan maar qua uiterlijk en grote van de set en zo spreekt mij de 2de weer heel erg aan ondanks dat die wel erg duur is voor mij want ik ben pas 15.
  maar deze drie zijn toch wel goed voor voor hout want deze kunnen goed om het hout heen klemmen lijkt mij.

 8. #8

  Re: gezocht: beginners klauwplaat

  Ja, die zijn goed om met hout te werken. Of een klauw van 50 mm groot is of niet hangt af van de draaibank die je gebruikt. Een grote klauw is handig als je grote stukken hout bewerkt, want dan moet je het stevig vasthouden. Maar als je een grote klauw op een kleine draaibank monteert, dan heb je die maat dus eigenlijk niet nodig (en betaal je dus te veel) en zit het soms ook nog in de weg.

 9. #9

  Re: gezocht: beginners klauwplaat

  Ik heb geen spijt van de HBM klauwplaat die ik gekocht heb. Het doet zijn werk goed.
  Ik heb deze:
  http://www.buitelaar.nl/comasy/templ...productid=2355
  met die stokjes moet je even handig zijn. Je mist soms net een hand met opspannen.


  Als ik weer zou kiezen zou ik voor deze gaan. Met een krukje.
  http://www.buitelaar.nl/comasy/templ...productid=2354

 10. #10

  Re: gezocht: beginners klauwplaat

  die laatste is ook mijn keus
  fijn dat er extra sets bekken bij zitten en een redelijke diameter om in te klemmen

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top