Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Trapleuning en balustrade verstevigen.

  Hallo Mensen,

  ik heb een trapleuning en balustrade gemaakt door wat kitonderdelen van Sagem te gebruiken.

  De hoodpilaren worden in principe over een ijzeren pin gezet, nu heb ik hier nog een beetje bewiging inzitten, De pinnen zelf zitten muurvast verankerd in de grond, maar er is wat speling tussen de ijzeren pin die 15 cm in de pilaar schuift en het gat in de pilaar.

  Het geheel is wel al stevig, en beweegt amper, maar ik had graag alle beweging eruit gekregen indien mogelijk. Hebben jullie tips?

 2. #2

  Re: Trapleuning en balustrade verstevigen.
  Het gaat hem vooral om deze 3 palen. ze kunnen wat naar links en rechts bewegen, niet naar voor en achter aangzeien ze dan wel bevestigs zijn aan een stevig voorwerp dmv de leuning zelf.

 3. #3

  Re: Trapleuning en balustrade verstevigen.

  Het gebruik van een chemische verankering aangebracht in de gaten van de trappalen zorgt voor een muurvaste bevestiging tussen paal en stalen pin.

  Mvg,

  André

 4. #4

  Re: Trapleuning en balustrade verstevigen.

  Klinkt goed. had ik zelf ook al aan gedacht, maar ik had alleen maar chemische pluggen gevonden voor een relatief klein gat. Dit is toch een gat van 16-20 cm lang en 16 mm diameter. Ook is natuurlijk de opening van het gat naar omlaag gericht. Liefst dus iets wat redelijk op zijn plaats blijft zitten, eventueel zelf wat uitzet en niet direct het gat uitstroomt? Enige tips van merken /soorten? of plaatsen waar ze me er mee kunnen helpen? Mag regio Sint-Niklaas zijn, de woning is in Haasdonk.

 5. #5

  Re: Trapleuning en balustrade verstevigen.

  Ha, dan vind je tegen je deur de juiste spullen. Ga eens kijken bij Lecot in Sint-Niklaas, die hebben chemische verankeringen in kokers ( merk Würth) de pasta bestaat uit twee afzonderlijke componenten die in de tuit gemengd worden.

  Je kan desnoods een hele koker in één gat spuiten mocht het nodig zijn De gemengde pasta is voldoende stijf om in een verticaal gat op zijn plaats te blijven zitten.

  Mvg,

  André

 6. #6

  Re: Trapleuning en balustrade verstevigen.

  Merci André.

 7. #7

  Re: Trapleuning en balustrade verstevigen.

  Ik heb wel eens gewerkt met soort gelijk produkt: Edilon.
  Dit wordt in de bouw veel gebruikt.

  http://www.edilondex.nl/page/52/EDILON+ ... ucten.html

  Ook Pattex heeft een soort gelijk produkt:
  http://www.pattexpro.nl/new/downloads/b ... ker_NL.pdf

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top