Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9
 1. #1

  Noodstop gezocht maar welke?

  Hallo,

  Ben voor een collega een oude scheppach vlak vandikte bank aan het repareren, alleen nou is de huidige schakel unit kapot, (is waarschijnlijk een 0-spannings schakeling door middel van een relais)
  nou zoek ik dus een schakelaar, het liefst een noodstop, die ook voor deze 230v machine te gebruiken is,

  nou zat ik zelf aan de schakelaar links te denken,:

  echter krijg ik hem los maar niet gevonde (ik zoek puur en alleen een noodstop aan uit schakelaar, zonder mee geschakeld stopcontact voor een eventuele afzuiging)

  Weten jullie waar ik een dergelijke schakelaar kan vinden? of iets anders wat net zo goed werkt?

  Groetjes, Woody / Gert-Jan


  p.s. misschien niet heel onbelangrijk, het mag maximaal 50 euro kosten (liever goedkoper natuurlijk)

 2. #2

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.561

  Re: Noodstop gezocht maar welke?

  Jouw noodschakelaar is waarschijnlijk een aan/uit schakelaar met nulspannings beveiliging. Je kan apparatuur aan en uit schakelen en bij spanningsuitval schakelt de schakelaar het apparaat uit. Daardoor kan je machine niet onverwachts weer gaan draaien als de spanning door welke oorzaak dan ook tijdelijk onderbroken is geweest. Dat is wel zo prettig.
  De getoonde schakelaar is naar mijn idee kwa functie de gezochte schakelaar. Nu alleen kijken of het past op de plaats van de oude schakelaar of passend te maken is.

 4. #4

  Re: Noodstop gezocht maar welke?

  En als je het gele dekseltje dicht klikt, zit dan de nood stop er niet bovenop?
  Daniel

 5. #5

  Re: Noodstop gezocht maar welke?

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bungdacue
  En als je het gele dekseltje dicht klikt, zit dan de nood stop er niet bovenop?
  Daniel
  Ja pricies vandaar dat ik ook naar zo een schakelaar op zoek was

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door WR1944
  Jouw noodschakelaar is waarschijnlijk een aan/uit schakelaar met nulspannings beveiliging. Je kan apparatuur aan en uit schakelen en bij spanningsuitval schakelt de schakelaar het apparaat uit. Daardoor kan je machine niet onverwachts weer gaan draaien als de spanning door welke oorzaak dan ook tijdelijk onderbroken is geweest.
  dat is exact wat ik uit probeerde te leggen

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nyckle
  die komt een heel eind in de buurt ja, zag op de site van baptist er ook een staan met een klepje/noodstop denk dat ik die ga bestellen, een klein doosje maken lukt me dan zelf nog wel,

  bedankt voor alle hulp, nu kan ik strax weer (veilig) verder met de picknick tafels  Attached files

 6. #6

 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759

  Re: Noodstop gezocht maar welke?

  Persoonlijk haat ik dat soort schakelaars, er stond zo één op mijn robland afzuiging. Alles behalve praktisch, het dekseltje bedekt de schakelaars, die bedekt zijn met een taai doorzichtig plastiek waardoor ze moeilijk in te drukken zijn. En door het dekseltje zie je de schakelaars niet goed, dus had ik de neiging om ze met de noodstop uit te schakelen, waarna alles vast toe zit en je eraan moet prutsen om die weer open te doen. Een week later vloog hij eraf en heb ik hem vervangen met een stevige draaiknop waarmee ik hem op afstand aanzet.
  Nu staat er zo ook één op mijn quantum kolomboor, omdat die op ooghoogte staat is het iets meer praktisch, maar nog steeds als het koud is zijn de knoppen erg moeilijk om in te drukken.

  Het is gewoon een goedkope optie die fabrikanten gevonden hebben omdat er nu per se overal een noodstop op moet staan, maar handig is het zeker niet.

 8. #8

  Re: Noodstop gezocht maar welke?

  kijk eens bij http://www.baptist.nl/houtbewerkers/sta ... toebehoren,
  hier kun je vast wel wat vinden.

  groeten Frank

 9. #9

  Re: Noodstop gezocht maar welke?

  Als het even kan altijd een schakelaar met een 0 spanning beveiliging gebruiken, het probleem van die dingen met die gele klepjes zijn gewoon heel goedkope schakelaars en werken waardeloos.
  Ik maak ze meestal zelf met een relais twee drukknopjes en een grote rode paddenstoel nootknop dat is veel goedkoper dan kant en klaar kopen, maar goede componenten zijn al snel veel duurder dan zo'n goedkope schakelaar je kan even bij Conrad kijken www.conrad.nl

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top