Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Naniwa Japanse slijpsteen met voet

  Hallo,

  Weet iemand of je de voet van de slijpsteen kan verwijderen zonder de steen te beschadigen. De website waar ik die steen besteld heb, had niet vermeld dat die voet erop zat maar blijkbaar is die erop gelijmd... Wil graag de steen aan beide zijden gebruiken... De leverancier vind het een vreemde vraag want het is een extra optie :-) , blijkbaar ben ik de eerste die de voet eraf wil.
  http://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-...watersteen.htm Het is trouwens niet deze site waar ik heb besteld...

  Groeten.

 2. #2

  Re: Naniwa Japanse slijpsteen met voet

  Bedoel je met de voet, dat bruine bakje?
  Die steen is dus verlijmt met eent bruine bakje?

  Zou dat lukken door er voorzichtig een scherp geslepen plamuurmes onder door te steken?

  Heb je daar minder betaald dan bij kniveandtools?

 3. #3

  Re: Naniwa Japanse slijpsteen met voet

  Misschien verwarmen? De vraag is echter of het zinvol is. Dit soort waterstenen is tamelijk poreus, en de lijm zal dus zeker een bepaalde diepte in de steen getrokken zijn. Dat moet je dus wegslijpen (met een carborundum vlaksteen) om een bruikbaar oppervlak aan de 'onderkant' te bekomen. Maar dan loop je het risico dat je net dat extra gedeelte dat je dacht te kunnen gebruiken door omkeren van de steen, dat je niet kon gebruiken als je em alleen van een kant opgebruikt, hebt weggeslepen, en dat je er dus netto geen voordeel van hebt. Ik zou het dus niet doen.

 4. #4

  Re: Naniwa Japanse slijpsteen met voet

  Hallo,

  Bedankt voor de reacties! Ik vrees inderdaad dat de steen lijm gaat opgenomen hebben en verwarmen vindt de steen misschien ook niet fijn. Zaterdag ga ik naar een slijpcursus (Kodama) zal daar eens horen maar denk dat ik het maar zo laat. De steen slijpt prima enkel de houder is wat licht maar dat valt wel op te lossen.

  @Zweikhaak: iets goedkoper dan bij KniveAndTool en ook in Belgie dus minder zendkosten. http://www.willyvanhoutte.be/nl/catalog

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top