Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Festool bovenfrees of1400 vs. of2200

  Wat zijn de nadelen van de 2200 ten opzichte van de 1400 en omgekeerd ???? graag uw advies. Ik wil ze niet allebei kopen..... maar weet momenteel niet wat gekozen.

  wie helpt me hieruit ????????

  hartelijk dank !

 2. #2

  Re: Festool bovenfrees of1400 vs. of2200

  het is in de eerste plaats een vermogens kwestie. een lichtere machine is makkelijker te hanteren. de zwaardere kan sneller afnemen en loopt rustiger. voor hobby-gebruik raad ik de lichtere machine aan; makkelijker te bedienen en kan bijna alles wat de zwaardere kan. Je moet gewoon je hout niet te snel door je frees duwen.

 3. #3

  Re: Festool bovenfrees of1400 vs. of2200

  daar zit het hem nu juist... "de 1400 kan bijna alles wat de 2200 kan..." maar niet omgekeerd...

  De 2200 heeft voorlopig mijn voorkeur ( voor het frezen van minerale grondstoffen )
  maar als ik de 2200 koop kan ik (volgens mijn lokale vakhandel) niet werken met het zwaluwstaart sjabloon van festool........ weet er iemend waarom ?

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2008
  Locatie
  Lembeke
  Berichten
  302

  Re: Festool bovenfrees of1400 vs. of2200

  Ik weet dat je de vraag stelt om te kiezen uit 2 Festool frezen,maar heb je de Trend frezen al eens bekeken. Die staan erom bekend heel compatibel te zijn met allerlei hulpstukken, ze hebben ook heel uitgebreide catalogus aan deze hulpstukken. Verder verkopen ze ook bodemplaten die frezen van andre merken compatibel maken met hun hulpstukken, dit zul je bij Festool niet vinden.
  Zo kan een 2000 Watt frees ook de hulpstukken van een 1400 Watt frees aan en omgekeerd.

  Volgens mijn verkoper (hij doet ook festool) zijn de hulpstukken van festool niet onderling uitwisselbaar. Voor een 1400 heb je andere stukken nodig dan voor een 2000.

  Sorry om het weer wat ingewikkelder te maken.

  Mvg,

  Geert

 5. #5

  Re: Festool bovenfrees of1400 vs. of2200

  Laat ik het ook niet te makkelijk maken. Voor frezen met de hand langs randen en kanten en groeven maken zou ik kiezen voor een lichte frees de OF 1010. Voor zwaardere werk (Langs dikke planken frezen, verlijmfrezen, flink afschuinen e.d.) in een freestafel of het uitfrezen van slotkasten een OF 2200. Met de OF2200 kan je ook met de handwerken op zich werkt dat niet vervelend maar je hebt wel heel wat machine in je hand.

  De OF 1400 is meer zo'n tussen apparaat. Meer dan genoeg vermogen voor normaal handfreeswerk maar weer te weinig voor zwaarder werk.

  Dus als je iets zoekt voor zwaarder werk dan de OF2200. Zoek je iets voor lichter werk en het werken met het rail- en VS systeem dan de OF1010.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top