Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  zijaanslag festool CMS TS 55

  Hallo
  Ik heb de voorloper van de CMS TS 55. De zijgeleider heeft als euvel dat hij wat buigzaam is. Bij het aanleggen van het te zagen latje/plaatje, buigt hij iets weg. En verliest daardoor een stuk precisie. Herkent iemand dit? En hebben jullie hier een goede oplossing voor?

  Groet,
  Christiaan, amateur meubelmaker.

 2. #2

  Re: zijaanslag festool CMS TS 55

  Jammer dat toch nu toe niemand kon helpen met advies. Ik heb wat geprutst aan de afstelling van de stelschroeven. Dat hielp licht maar niet alles. Ik zal het eens voorleggen aan een specialist in een Festool winkel. , Mvr groet,
  Christiaan

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.723

  Re: zijaanslag festool CMS TS 55

  Ik ken de aanslag niet en ik denk dat er meer mensen die aanslag niet kennen. Ik heb een CMS met aanslag. Dat is de versie die aan beide einden vastgeklemd kan worden in de rail rondom de tafel.
  Omdat ik de constructie niet ken kan ik ook geen advies geven. Misschien dat een afbeelding helpt.
  Ik vermoed dat Festool ook het probleem van doorbuigen heeft onderkend en daarom de klemmogelijkheid aan de achterkant heeft toegevoegd.
  Zonder verdere informatie zou ik zeggen dat je een klemmogelijkheid aan de achterkant moet zien te fabriceren, analoog aan de huidige aanslag. Met een duidelijke foto (of meerdere) is er misschien meer te zeggen.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Sep 2008
  Locatie
  Belgisch Limburg
  Berichten
  163

  Re: zijaanslag festool CMS TS 55

  Die voorloper van de CMS heet basis plus. Via google vond ik deze pdf: link
  Op pagina 88 staat bij de accessoires de langsaanslag "basis LA650", dit is de versie voor het basissysteem die aan twee kanten van de tafel geklemd kan worden.
  Als ik op de Nederlandse festoolsite bij de onderdelentekeningen kijk, heeft het wel een ander onderdeelnummer dan in die Duitstalige pdf namelijk 489605 . Als dat artikel nog leverbaar is, heb je hier genoeg aan om het te kunnen bestellen bij een festooldealer.

  Ik heb zelf geen basistafel of cms, maar wel een CS70 zaagtafel met een dergelijke langsgeleider, bij de nieuwere types zit er aan de voorkant een fijnafstelling en de bediening voor de achterste klem. (En is dus compleet verschillend van de standaardgeleider, die je ook gebruikt om af te korten)

  Bij het type voor het basissysteem lijkt het mij dat het gewoon dezelfde langsgeleider is als de standaardaanslag die je al hebt, maar met een langer aluminium profiel op de hoekaanslag geschoven en een extra klemblokje. Dus in principe zou je ook alleen die twee onderdelen kunnen bestellen. (tekeningetje 15 en 16 in de pdf op pagina 88)

  Het is helaas niet mogelijk direct te linken naar zo'n onderdelentekening, maar als je op deze pagina op onderdelentekeningen klikt, dan links op het scherm eerst "systeem basis plus" en dan "basis LA650" selecteert; dan kan je die pagina afdrukken en meenemen naar de winkel.

 5. #5

  Re: zijaanslag festool CMS TS 55

  He, dat is top informatie. WR144 en Frank Jan, Zeer bedankt.
  Christiaan

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top