Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Kodama, Japans werken met hout.

  Aangezien ik een enorme liefhebber ben van de japanse traditie van houtbewerking, wat niet direct synchroon loopt met alle gereedschappen in de japanse houtbewerking(M.a.w. ook de 'nieuwste' Lie Nielsen beitels zijn hier goed voor te gebruiken) zou ik bij deze Kodama willen vragen of hij wat eigen werk zou willen laten zien. Het is vooral de japanse archirectuur, zeg maar timberframing, die me aantrekt maar ook meubelwerk spreekt me wel aan.
  Het is namelijk niet zo eenvoudig om veel en interessant japans werk op fotoos te vinden.

 2. #2

  Re: Kodama, Japans werken met hout.

  Hier enkele foto's:
  Dit is niet alleen mijn eigen werk, dergelijke projecten worden gerealiseerd door verschillende mensen in een bedrijf die ieder een bijdrage leveren in het geheel.

  Op de onderstaande website zal in de toekomst nog veel meer beeldmateriaal worden gepubliceerd van projecten waar ik een aandeel in had. Hiervoor zal je echter nog even geduld moeten uitoefenen vermits ik mijn foto's niet tot mijn beschikking heb. Momenteel ben ik op vakantie in Europa ...

  Dus nu alvast deze binnenkort zeker nog meer.

  Attached files

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2008
  Locatie
  Lembeke
  Berichten
  302

  Re: Kodama, Japans werken met hout.

  Kodama,

  Heb jij dan ook meegewerkt aan de reportage voor "Houtnieuws" ?
  Ben wel benieuwd naar jou 'hout' verhaal,

  Mvg,

  Geert

 4. #4

  Re: Kodama, Japans werken met hout.

  Dat klopt, dat heb ik geschreven.
  Ik ken geen nederlandstalig tijdschrift dat geïntereseerd zou zijn in technische artikels over dit onderwerp dus besloot ik een Blog te maken (zie onderaan).
  Ik hoop op deze manier het onderwerp uit te diepen en zoveel mogelijk informatie gratis beschikbaar te maken voor een breed publiek. Dit kost echter tijd en veel moeite, het gaat dus maar traag vooruit. Traag maar zeker.
  Bedankt voor je intresse.

 5. #5

  Re: Kodama, Japans werken met hout.

  Dopeling,

  ken je het boek Complete Japanese Joinery?

  Als ik eens een verbinding gemaakt heb waar ik trots op ben pak ik dat boek van de plank en blader het even door, dan sta je gelijk weer even met beide benen op de grond. Sommige verbinding zijn werkelijk kunst!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top