Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Houthandel met eigen zagerij

  Vanmiddag ging ik nog even langs bij Haijo van de houthandel in Akkrum. Haijo heeft nog een zaag om hele boomstammen tot planken te zagen. Het is al een oud beestje, maar hij past er goed op en heeft ook een aparte slijpmachine om de enorme zaaglinten te slijpen. Er worden nog regelmatig stammen gezaagd, maar Haijo heeft ook altijd machtig interessant exotisch hout. Vanmiddag rook het er naar citroenen en nog wat hemelse geuren van een of andere Zuid-Amerikaanse houtsoort. Alles was al weg, maar hij heeft beloofd de volgende keer een stuk te bewaren. Ik heb een paar foto's gemaakt van de zaagmachine en buiten lag een stapel recent gezaagde Lariks schaaldelen. Van binnen lijkt het een beetje op een museum, maar de nieuwbouw die op de foto te zien is, is aan de buitenkant betimmerd met Purperhart. Purperhart is na het zagen bruin, maar wordt na een paar dagen in het licht knalpaars. Bij toepassingen zoals hier, als buitenbetimmering, wordt na verloop van tijd prachtig licht grijs. De volgende keer maak is een foto van de werkende zaag. Het enige wat ik niet kan uploaden is de geur van versgezaagd hout.

  Attached files

 2. #2

  Re: Houthandel met eigen zagerij

  Dat is handige informatie. We hebben een mooie hobby, maar het valt niet altijd mee om mooi hout te vinden. Toen ik net begon kocht ik het bij de bouwmarkt, maar daar is niet veel keus en het vuren is vaak ook troep.

 3. #3

  Re: Houthandel met eigen zagerij

  Akrum is niet zo erg ver bij mij vandaan dus ik binnenkort zelf maar eens heen om te kijken en te ruiken!! verkoop deze man ook kleine hoeveelheden hout?
  Bas

 4. #4

  Re: Houthandel met eigen zagerij

  Je kan in Akkrum ook kleine hoeveelheden hout kopen,de eigenaar is zeer bereidwillig en kundig zoals Jaap al vermelde

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top