Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  weersbestendigheid grenen kaasplanken

  Ik heb een partij grenen kaasplanken en wil hiervan wat tuinmeubels maken.
  De planken wil ik graag zoveel mogelijk laten zoals ze zijn, dus geen vernis of lak oid., zoals ze er nu uitzien vind ik ze mooi. Maar ze moeten natuurlijk wel de nodige weersbestendigheid hebben? Of zijn de planken van zichzelf voldoende weersbestendig om het bijvoorbeeld 10 jaar uit te houden? hoe kan ik dit het best aanpakken?

 2. #2

  Re: weersbestendigheid grenen kaasplanken

  Mijn vader heeft tientallen jaren een aantal kaasplanken buiten bewaard, maar hij was beslist geen doe het zelver dus de planken zijn nooit gebruikt. Ze waren nog wel steeds in redelijk goede staat. Grenen is van zichzelf al prima hout en als ze dan nog jaren langzaam doordrenken met parafine en vet van de kaas, dan hebben ze een lang leven. Het gevoeligst zijn de delen die niet goed drogen, zoals de delen die grond raken. Alleen hout dat vochtig is gaat rotten, dus als je daar wat rekening mee houdt, gaat het vast wel goed.

  jaap

 3. #3

  Re: weersbestendigheid grenen kaasplanken

  Jaap bedankt voor je reactie, dan kan ik het gewoon onbehandeld laten en er nog lang plezier aan beleven, ideaal.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top