Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9
 1. #1

  Kelton Hollowers Set

  Ik heb deze set op aanraden van een Vlaams forum lid aangeschaft. Daar ik geen vergelijk materiaal heb wil ik mijn bevindingen met jullie delen.
  Ik dacht eerst dat er een geweer werd bezorgt wat een joekels, maar na enkele potten uitgedraaid te hebben valt het wel weer mee. Na de juiste stand van de beitels gevonden te hebben draaien de beitels zonder moeite door het hout. Ondanks het flinke gewicht zijn ze goed te hanteren en ander voordeel is dat je niet zoveel meer naar de sportschool hoeft . Tot nu toe bevallen ze prima, de prijs was 205 euro incl porto.Voor de belangstellende kan je kijken op http://www.kelton.co.nz/ ik heb ze daar niet gekocht.

  Attached files

 2. #2

  Re: Kelton Hollowers Set

  Ze zien er heftig uit.
  Waar heb je ze dan wel gekocht?
  Pieter

 3. #3

  Re: Kelton Hollowers Set

  Zijn zeer heftig ja Ik heb ze gekocht bij 1 van die dealers in Spanje kon ze nergens goedkoper vinden.

 4. #4

  Re: Kelton Hollowers Set

  Er zijn meerdere aanbieders van dit type uitholbeitels. Ik gebruik die van www.jowinter.de
  Deze hebben verwislbare snijplaatjes die je kunt slijpen als een beitel. Waarschijnlijk dezelfde techniek van genruik: d.w.z. iets hangend voor snijdend draaien.Zie de video's op die site.
  vr.gr. Jan Pranger.

 5. #5

  Re: Kelton Hollowers Set

  Inderdaad de beitel een beetje laten hangen, deze beitels mag je niet met de machine slijpen even een steentje erlangs en ze zijn weer scherp.

 6. #6

  Re: Kelton Hollowers Set

  mooi spul! wel even een vraagje, ik ben de laatste tijd erg geinteresseerd in van die uitholbeitels met een rond mesje en spaanbegrenzer, (rolly munro, woodcut). maar deze zijn toch erg anders dan deze schraper achtige beitels. misschien zie ik een voordeel van deze beitels over het hoofd? in mijn beleving hebben de kelton beitels geen eeuwig leven en die met zo'n mesje wel, omdat je die gewoon kan vervangen.

  ik moet ook maar eens een mooi setje uitholbeitels kopen, dan kan ik eens proberen om vazen te draaien

 7. #7

  Re: Kelton Hollowers Set

  De voor en nadelen zou ik je niet kunnen geven daar ik geen vergelijk materiaal heb, of ze eeuwig meegaan weet ik niet maar omdat je ze alleen met een steentje hoeft te slijpen denk ik dat ze niet eeuwig meegaan maar wel erg lang.Ik ben er in ieder geval zeer tevreden over.

 8. #8

  Re: Kelton Hollowers Set

  Ik heb de uitholbeitel van rolly munro en heb hiervoor gekozen omdat deze uitholler wat vriendelijker in gebruik is dan b.v. martel haken. Hier heb je veel meer ervaring voor nodig maar kan er dan ook sneller mee werken.

 9. #9

  Re: Kelton Hollowers Set

  In het Duitse www.drechsler-forum.de onder "suche&finde intoetsen:"Marktübersicht Aushöhlwerkzeuge" is een brede discussie geweest over dit doort beitels.
  Daar is veel info te vinden en tevens verwijzing naar tal van video's.
  Mogelijk iets van jullie gading.
  vr.gr. Jan Pranger.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top