Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Eetkamertafel van mahonie

  Goeiemiddag,

  Na me even voorgesteld te hebben, heb ik meteen een vraag.
  Ik ben van plan mijn huidige (gefineerde ops: )eetkamertafel te gaan vervangen voor een mooi massief exemplaar van Sapeli mahonie al dan niet met een wenge of ebben inlegstrip. De tafel moet plaats gaan bieden aan 6 stoelen, ongeveer 100 bij 200 cm.

  Deze tafel wil ik op de ambachtelijke manier gaan maken, zodat die straks minstens 100 jaar meekan
  Ik ben erg gecharmeerd van tafels met een zogenaamd breadboard, nu heb ik wel t eea op het net gevonden, maar wie heeft hier werkbare tekeningen van? Ook tekeningen van t onderstel met de pen en gat verbindingen van de poten enz zijn erg welkom. Wie kan me hiermee verder helpen?


  Vriendelijke groet Emiel Peek

 2. #2

  Re: Eetkamertafel van mahonie

  Hallo Emiel,

  Het maken van de eindplank op een tafelblad is niet zo heel moeilijk. Bij mijn salontafel heb ik deze constuctie ook gebruikt.http://www.woodworking.nl/viewtopic....=2244&start=10
  Op de laatste pagina van deze draad heb ik beschreven hoe ik het blad gemonteerd heb.
  Belangrijk is om het blad genoeg ruimte te geven. Ik heb de tafel nu ruim een jaar in de kamer staan en afhankelijk van de seizoenen krimpt of zet het blad uit. Dit is goed te zien.

  Hoop dat je er wat aan hebt, mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het wel,

  Groet Jos

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top