Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 20

Onderwerp: dromen

 1. #1

  dromen

  beste forumleden.....

  bijna iedereen droomt wel eens van ''als ik de jackopt zou winnen zou ik dit en dat kopen''

  in dit forum kun je plaatsen wat.voor gereedschap je graag zou willen als je rijk was, mischien een beetje raar, maar wel grappig om te kijken wat andermans dromen eigenlijk zijn.

  als ik de jackpot zou winnen, zou een CNC houtdraaibank kopen, waarop je ook gewoon anoloog kan draaien.

  zelf zou ik dan denk ik voor deze gaan

  Attached files

 2. #2

  Re: dromen

  Tjee dit lijkt me de lol van het houtbewerken wel weg te nemen, maar ieder zijn voorkeur. Telkens (en dat is niet vaak) als ik meedoe aan de staatsloterij, dan ga ik ervan uit dat ik hem win. Ik heb dus al een heel plan op tafel liggen wanneer/als dit gebeurd (ok ik weet het...ik droom weer). Ik wil een vrijstaand huis met een flinke werkschuur ernaast (met veranda). In deze schuur wil ik toch wel een paar machines voor het voorbereiden van het hout en heel veel handgereedschap. Tevens wil ik van diverse mooie houtsoorten een aantal kuub hebben opgeslagen in mijn opslagkamer in diezelfde schuur.

  Ik ga nu ophouden want ik trek het niet meer. Dromen zijn bedrog (denk ik).

 3. #3

  Re: dromen

  Als het dan toch over dromen gaat moet het voor mij niet direct om iets materieels gaan .

  Ik zou vooral heel veel kennis en ervaring bij willen. Elke dag leer ik bij, en ik geniet van dat proces, maar hoe meer ik over houtbewerking leer, hoe meer ik besef dat ik slechts heel weinig weet ('k weet het, 't is heel cliché wat ik hier verkondig )

  Ook kennis om zelf meer werktuigen te ontwerpen en vervaardigen zou welkom zijn.
  En terwijl ik hier nu toch bezig ben; een vrachtlading tijd om al m'n ideeën en projecten uit te voeren is me ook heel erg welkom :lol: .

  Eigenlijk vind ik net zoals ironmikie dat te gesofisticeerde machines de lol er een beetje afhalen.
  Ik ben telkens ik iets van handgereedschap vind op een rommelmarkt (veelal voor een prikje) heel erg blij.
  Jongens blijven jongens, en speelgoed wordt gereedschap :lol: .

  Gelukkig heb ik een heel tolerante vrouw, want soms kom ik met een hele vracht thuis.
  Eigenlijk vul ik met de prijs van één festool machine een halve werkplaats :lol: .
  Wat niet wil zeggen dat ik niet overtuigd ben van de kwaliteit van het groene speelgoed, vind het alleen heel duur en in veel gevallen overbodig.

  Ben benieuwd naar de andere dromen!
  Steven

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.720

  Re: dromen

  Ik had ook dromen om een werkplaatsje in te richten. Lange tijd moest ik me behelpen met een overloop van nog geen 1 bij 2 meter. Met mooi weer kon ik in de tuin werken maar om nou alles van de 2e verdieping naar beneden te zeulen en na afloop weer omhoog is ook wat.
  Toen ging ik met pensioen, verhuisde naar Den Haag en kon een werkplaatsje inrichten van 2 bij 5 meter. Daar raakte ik ook met het Festool-virus besmet. Het systeem is ideaal voor kleinbehuisden. Toen ging ik wat meer op het Internet rondkijken en kwam op voornamelijk Amerikaanse fora. Veel houtbewerkers hadden een werkplaatsje in een garage of basement ingericht. Dat werd m'n volgende droom.
  Een paar jaar later vond ik via het Internet m'n penpal uit 1963 terug. Na een tijdje chatten ging ik er logeren en na wat verdere bezoeken zijn we hier getrouwd. (Nee, het wordt geen soap). Sinds november 2010 woon ik hier al moet ik nog een verblijfsvergunning krijgen.
  En wat ben ik aan het doen? Jawel, een werkplaats in een basement aan het inrichten. Ik ben naar m'n idee ongeveer op de helft.

  Ik denk dat dit soort van dromen als een drug werken, je wilt steeds meer. Er staat nog een kleine werkbank voor in een hoekje op stapel en na de router table is het volgende project een heuse degelijke traditionele werkbank met twee bankschroeven. De poten heb ik al. Ik droom nog van een vandiktebank en een lintzaag. Maar daar heb ik geen haast mee, als dat in de basement staat weet ik zo gauw niet meer wat te dromen. Misschien ben tegen die tijd zo oud dat ik nog geen hamer kan optillen. :mrgreen:

  Toen ik op een van m'n formulieren voor de verblijfsvergunning moest opgeven of ik besmettelijke ziekten had overwoog ik even of ik het Festool-virus zou opvoeren. Maar omdat ik niet wist wat het gevoel voor humor van de betrokken ambtenaar zou zijn heb ik het maar gelaten.

 5. #5

  Re: dromen

  een huis aan een groot meer/water. ook grenzend aan mijn eigen bos. En op dat domein een huis en atelier door mezelf ontworpen OF een restauratie. En dit liefst in een windrijk gebied.

 6. #6
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: dromen

  Oeiii.....ja ...daar heb ik wel over nagedacht toen ik een eindejaarslot kocht.....28 miljoen.... Telefoontje naar Robland/Hammer: "Ja, hallo....met Rick" "Ja, doet u mij maar eentje van elk" dan verder bellen naar Lie "Hello, mr Nielsen...here's Rick.....send me your entire line of tools" .....

  Zoveel wensen.....soms is het mooi om te dromen maar eigenlijk is het voornaamste voor mij een vrijstaande , verwarmde werkplaats met genoeg ruimte . En dan graag ook nog iets meer dagen in de week want anders kom je aan het houtbewerken toch niet toe.....

  Of nog beter een gezamelijke werkplaats voor alle forumleden!!!! Met elke zaterdagmiddag een soort van hangplek voor houtbewerkers.....

 7. #7

  Re: dromen

  Haha Rick, dat is precies wat ik ook zou doen. En dan naar de AF, iemand laten meelopen en zeggen, ja doe daar maar een kuubie of 2 van...ja daar ook 2 en van die wil ik wel 4 kuub....hoe laat komen jullie het brengen?

 8. #8

  Re: dromen

  ik zat inderdaad wel te denken, dat er geen lol meer aan is met een cnc houtdraaibank. zelf zou ik denk ik ook voor een hele grote werkplaats gaan, met een 380 volt, en een normale stroomgroep en een hele grote houtopslag met onder andere olijfhout en nog veel meer. het idee van rick is inderdaat ook goed!!! allemaal in de werkplaats, en allemaal van elkaar leren. gezellig, maar ook leerzaam. kwa gereedschap zou ik in ieder geval een grote stofzuiger nemen, voor het zaagzel. ook zou ik een lintzaag met een NORMALE houtdraaibank nemen, geen CNC dus. en een mooie stofdichte sterio in je werkplaats kan ook geen kwaad.

  genoeg om te dromen dus!!!

 9. #9

  Re: dromen

  Eigenlijk droomde ik vroeger van lottowinst, om me een werkplaats te kunnen installeren waarin ik volledig mijn hart zou kunnen ophalen. ops:
  Tot ik besefte dat ik nog wel heel lang zou kunnen wachten, dus ben ik beetje bij beetje gereedschap beginnen verzamelen en in orde zetten, en nu ben ik eigenlijk al heel tevreden met m'n werkplaats.
  Kan natuurlijk nog veel aan verbeteren, maar zelf veel opkalefateren zorgt voor extra arbeidsvreugde en fierheid

 10. #10

  Re: dromen

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door WR1944
  Toen ik op een van m'n formulieren voor de verblijfsvergunning moest opgeven of ik besmettelijke ziekten had overwoog ik even of ik het Festool-virus zou opvoeren. Maar omdat ik niet wist wat het gevoel voor humor van de betrokken ambtenaar zou zijn heb ik het maar gelaten.
  Waarschijnlijk erg verstandig. Hoewel er meer ge-DIYed wordt in de VS dan hier, en Amerikanen in de omgang best gevoel voor humor hebben hebben Amerikaanse ambtenaren in functie dat over het algemeen helemaal niet. Bij de immigration wacht ik ook altijd eerst af hoe de pet van de officer staat voordat ik eventueel gevat uit de hoek probeer te komen...

  Overigens zijn immigration-beambten in andere landen ook niet mis; zo was er op de Uniteit eens een promovendus die in Israel een congres ging bezoeken, en daar een poster ging presenteren. Op de vraag van de Israelische beambte bij binnenkomst wat er in zijn (poster)koker zat dacht de betreffende persoon grappig te zijn en antwoorde 'bazooka'. Hij heeft het congres bijna moeten missen...

  Een andere promovendus, die in Canada wetenschappelijk onderzoek ging doen aan een meegenomen monster antwoordde op de vraag wat er in het buisje zat dat ie bij zich had geheel naar waarheid en zonder diep na te denken 'isotopically labeled alcohol'. Hij heeft wel onderzoek gedaan, maar niet aan het betreffende monster...

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top