Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 16
 1. #1

  tritonfrees inbouwen

  Hoi,
  Heeft er hier al iemand een tritonfrees ingebouwd in freestafel zonder zo een montage plaat of is dit af te aden. Als iemand dat al gedaan heeft kan je dan uitleggen hoe en en misschien foto van laten zien? Ik heb zelf de tritonfrees TRB001.

 2. #2

  Re: tritonfrees inbouwen

  vier topics naar beneden kijken

 3. #3

  Re: tritonfrees inbouwen

  Ja maar is met montageplaat ik vroeg of het mogelijk was zonder montageplaat

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.723

  Re: tritonfrees inbouwen

  Het hangt er van af in welk materiaal je de frees wilt inbouwen. Je moet de frees goed kunnen vastzetten en de frees goed haaks t.o.v. het tafelblad kunnen krijgen.
  Hoe zwakker het materiaal van het blad des te dikker zal je het materiaal boven de zool moeten maken. Elke millimeter in de dikte van de plaat gaat ten koste van de hoogte waarop je de frees kan gebruiken.
  Als je stangen voor een zijgeleider door de zool kan steken kan je de truc uithalen die ik voor m'n quick and dirty noodfreestafeltje heb gebruikt. Je maakt een gat in het blad waar de zool stijf in past. Je maakt twee groeven in de onderkant van het blad die zo diep zijn dat de bovenkant van de zool gelijk ligt met blad. Dan moet je de stangen vastzetten en je hebt een werkende freestafel.
  Als je naar m'n bijdrage hierover gaat kan je zien wat ik bedoel.
  Ik heb zelf enige tijd gedubd of ik een montageplaat zou kopen of er zelf eentje zou maken. De montageplaat voor de Triton past zo perfect en heeft nog een stelmogelijkheid dat ik de plaat toch maar gekocht heb. Voor $65 (EUR 50) ga ik niet rommelen.

 5. #5
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: tritonfrees inbouwen

  Ik heb de triton frees gewoon onder een plaat betontriplex bevestigd. Zal eens kijken of ik wat foto's kan maken.

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.748

  Re: tritonfrees inbouwen

  Op mijn huidige freestafel heb ik zelf een montage plaat gemaakt uit 12mm multiplex, en de basis van de bovenfrees er gewoon in geschroefd. Het werkt goed zo, de montage plaat past in een opening van de tafel, en het is zo veel makkelijker om af en toe de frees er lang boven zo uit te lichten. Let wel dat ik een Bosch gmf 1400 frees gebruik waarbij je gewoon de motor uit de basis kan draaien, Dat gebeurt op 1 seconde en zo kan ik de frezen makkelijk wisselen op een tafel. Bij een gewone frees zoals de triton zal je moeten zien dat je hem hoog genoeg kan laten uitsteken om aan de spankop te raken. De spankop moet dus boven de tafel kunnen uitsteken. Anders moet je lang onder de spankop losmaken en dat is allesbahalve praktish.

 7. #7

  Re: tritonfrees inbouwen

  Dank je voor de reakties. WR1944 waar haal je hier ergens zo een montageplaat?

 8. #8

  Re: tritonfrees inbouwen

  For mounting the router in a non-Triton router table, use SUB PLATE RTA419 available from http://www.toolsparesonline.com
  informeer anders eens gewoon bij triton in nederland, ze zijn daar bijzonder hulpvaardig...

 9. #9
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.723

  Re: tritonfrees inbouwen

  Ik heb de montageplaat bij Woodcraft gekocht maar daar zal jij niet veel aan hebben. Als je een goede montageplaat kan verkrijgen met een gat voor de slinger en de correcte gaten ben je klaar. Inderdaad zal informeren bij de importeur van Triton je in de goede richting sturen. De "kleine" Triton heeft een min of meer gestandaardiseerd boorpatroon voor de bevestiging, afgeleid van een Porter Cable, een al lang bestaand en populair merk in de USA.

  http://www.woodcraft.com/Product/202053 ... -7518.aspx

 10. #10

  Re: tritonfrees inbouwen

  Bedankt al voor de informatie. Als er nog iemand foto's of uitleg heft om dit op te lossen zonder montageplaat is zeker ook nog welkom. Als het zonder montageplaat kan zou ik dat toch misschien eerst eens willen bekijken alvoor ik een montageplaat bestel.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top