Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11

Onderwerp: houtdraai cursus

 1. #1

  houtdraai cursus

  ik ben op zoek in een niet al te dure houtdraaicursus is noord holland. ik woon zelf in velserbroek
  (NAAST haarlem)

  als je gratises geeft, of draailes geeft voor een kleine vergoeding.

  willen jullie dan een reagtie plaatsen.

  ik heb zelf al gegoogeld, maar kon niks vinden.

  VG, Stephan

 2. #2

  Re: houtdraai cursus

  Informeer eens bij radius de nederlandse houtdraaiers vereniging. Ik ken alleen cursusen in Utrecht.
  Houtdraaierrij Kramer[url][http://www.houtdraaierijkramer.nl/Home.html/url] en c. Jorghttp://christiaanjorg.com/index.php de laatste is meer voor de schalen.

 3. #3

  Re: houtdraai cursus

  ik heb al gekeken bij radius, maar ik snap helemaal niets van die site

 4. #4

  Re: houtdraai cursus

  Stephan ik heb je onlangs de telefoonnummers van de contactpersonen van Radius in jouw omgeving gegeven. Dus wat wil je meer. Bovendien aan een 14 jarige lesgeven op zwaar electrisch aangedreven machines kan in strijd zijn met de voorschriften van ARBOwet en Veiligheidsbesluit. Dan neem je als houtdraaier risico's die je wel bewust moet zijn. Mijns inziens kun je dit alleen doen in schoolverband.
  Je hebt op dit forum van veel houtbewerkers waardevolle adviezen gekregen. Neem die eerst eens ter harte. Ga gewoon eens naar een houtdraaier en laat je ter plekke voorlichten. Anders blijf je ronddraaien in vraag op vraag zonder aan te geven wat je nu precies wilt tegen welke kosten/moeite. Ik heb je ook aangegeven (PB) dit te overleggen met je ouders, zodat je weet van financiën/kosten en vervoer. Deze site is namelijk geen chatbox. Je bent uiteraard hier ook welkom al is de afstand groot.
  vr.gr Jan Pranger.

 5. #5

  Re: houtdraai cursus

  dit bericht is verwijderd

 6. #6

  Re: houtdraai cursus

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door stephanz10
  beste jan,

  zoals ik in mijn bericht pas al melde, heb ik het al aan mijn ouders gevraagd. €25,-- per keer is echt wel de max.

  ook heb ik al op de site van radius gekeken, maar ik snapte niet goed hoe de site werkte.

  verder snap ik niet waarom draaien wel veilig is voor volwassenen, en niet voor kinderen. want wanneer je 1 onervaren volwassen persoon en 1 onervaren kind naast elkaar, is er geen verschil, en wat maakt het nou uit of de een wat eerder geboren is dan de ander, of dat de een ietsje langer is dan de ander.

  wanneer je een kind bent kun je je draaibank toch gewoon op een iets lager tafeltje zetten, en vergis je niet, want ik ben al langer dan mijn moeder.

  dus ik snap niet waarom je een kind dat zeer geintresseerd is in draaien wil tegenhouden.

  VG, stephan
  Beste Stephan. Volgens mij is het laatste wat Jan wil jou van het draaien afhouden. Er zijn zelfs telefoonnummers uitgewisseld. Een ervaren draaier heeft zich aangeboden om je te helpen ervaring op te doen. Wat zit je nou eigenlijk te bazelen? Jij onderneemt niks en komt alleen maar met nog meer verontschuldigingen op de proppen die nergens op slaan. Nu zelfs met een beschuldiging aan het adres van goedwillenden die jou willen helpen. Voor mij mag je het lekker helemaal zelf uitzoeken. Misschien leer je het dan met vallen en opstaan, Of nooit.

 7. #7

  Re: houtdraai cursus

  Beste Stephan,

  Als je het bericht van Jan in deze draad en de andere draden over dit onderwerp goed gelezen hebt dan weet je dat hij absoluut niet probeert je tegen te houden. Hij probeert je op allerlei manieren te helpen. Hij geeft alleen aan dat het misschien helemaal niet mogelijk is voor een 14 jarige om een cursus te volgen omdat dit niet mag van de Arbo (daar kan hij natuurlijk niets aan doen).

  Verder heeft hij je telefoonnummers gegeven van mensen in je omgeving die je vast willen helpen (dus de site van Radius, waar niet veel aan te snappen valt, heb je niet eens nodig). Noem je dat tegenhouden of helpen?

  Draaien is voor volwassenen ook gevaarlijk maar het is niet voor niets dat je pas mag brommer rijden op je 16de en auto op je 18de, jongeren hebben minder besef van gevaar dan volwassenen en daardoor grotere kans op ongelukken. Lengte heeft daar niets mee te maken.

  Alle adviezen die zijn gegeven naar aanleiding van jouw vragen (door Jan maar ook door vele anderen) waren bedoel om je te helpen met het op een veilige en leuke manier te beginnen met draaien, niet om je tegen te houden. Probeer dat te beseffen.


  Edit: Nyckle was me net voor maar heeft helemaal gelijk

 8. #8

  Re: houtdraai cursus

  beste forumleden,

  mischien ben ik iets te hard geweest in mijn laatste bericht. het was niet mijn bedoeling om ze kritische te reageren, ik zal het bericht ook verwijderen. eigenlijk was alleen mijn vraag waarom draaien onveilig is voor kinderen, maar ik had het per ongeluk verkeerd geschreven. sorry hiervoor.

  jan, sorry

 9. #9

  Re: houtdraai cursus

  Hallo Stephan
  Ik vind het netjes dat je zo reageert, je moet het zo zien: het merendeel zijn oude rotten in het vak der draaiers.
  De meeste hebben hun portie ongelukken en verwondingen achter de kiezen." Je weet dat je een goede timmerman herkend aan het aantal vingers. "
  mischien moet jij dit draadje maar eens doorlezen.
  viewtopic.php?f=3&t=990&hilit=ongeluk
  Hoe denk jij dat het moet zijn om aan jouw ouders uit te leggen dat jij een ongelukje hebt gehad aan "mijn"draaibank.
  Ik weet uit ervaring dat als je een keer bij een draaier gaat KIJKEN dat ze je meestal vragen of je het ook eens wil proberen. Dat is mij al 2 of 3 keer overkomen. Nu heb ik een beetje een aangeboren respect voor draaiende dingen en heb deze uitnodiging afgeslagen :lol: :lol: maar je weet maar nooit. Vraag gewoon eens of je ergens mag komen kijken.

  Hugo

 10. #10

  Re: houtdraai cursus

  Inderdaad een nette reactie Stephan,

  Ik stel voor dat je één van de mensen waarvan je het telefoonnummer eens belt en vraagt of je een keertje mag komen kijken. Ik weet zeker dat ze positief zullen reageren en je een hoop kunnen leren in een paar uurtjes.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top