Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9

Onderwerp: draadeind hout

 1. #1

  draadeind hout

  Hallo,

  Ik wil graag een houten buis maken met aan de ene kant binnendraadse tap en aaan de andere kant buitendraads. Wil b.v. deze buis in een andere buis vastdraaien? Principe als bij staal maar dan geheel in hout. De buis moet dus binnen hol zijn. Kan dit gemaakt worden? Zoja, welk gereedschap heb ik nodig en welk hout kan ik het beste gebruiken?

  Grt

 2. #2

  Re: draadeind hout

  Op zich kan dat, maar hout over een grote lengte concentrisch uithollen is een $%&# klerewerk dat om speciaal gereedschap vraagt. Ook schroefdraad snijden gaat niet vanzelf. Het kan met hardmetalen tappen, maar ook met draadstrelers (ik ben al tijden bezig dat onder de knie te krijgen...). Probleem daarbij is dat hout dat geschikt is om draad in te snijden (harde, fijndradig hout, zoals buxus, palissanders, etc) nou net weer niet heel fijn is om lange gaten in te boren (het kan wel, maar vergt nogmaals speciaal gereedschap en geduld en ervaring).

  Daar komt nog bij dat een houten pijp met schroefdraad vanwege die schroefdraad (binnenwerks aan de ene kant, buitenwerks aan de andere kant) dus een forse wanddikte vereist. Of je dan nog een voor jouw doeleinden bruikbare pijp krijgt is maar helemaal de vraag.

  Anyway, het is zeker geen klus voor beginners - ik zou er zelf niet zomaar aan beginnen (nou vind ik mijzelf nou ook weer niet direct een hele ervaren draaier...)

  Henk

 3. #3

  Re: draadeind hout

  Wat zijn de gewenste afmetingen?
  Moet de buis over de gehele lengte hol zijn, of alleen aan het uiteinde waarin de andere geschroefd wordt?

 4. #4

  Re: draadeind hout

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door peterderooij
  Wat zijn de gewenste afmetingen?
  Moet de buis over de gehele lengte hol zijn, of alleen aan het uiteinde waarin de andere geschroefd wordt?
  Duh, dan is ut geen buis toch?

  ;-)

  Ben vanmiddag een beetje melig, ja. Heb vandaag al weer hard genoeg nagedacht en een klant goed geholpen!

 5. #5

  Re: draadeind hout

  ongeveer buislengte van 100cm verdeeld in 2 stukken die in elkaar geschroefd moeten kunnen worden

 6. #6

  Re: draadeind hout

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door henkverhaar

  Duh, dan is ut geen buis toch?

  ;-)
  Daar zit een kern van waarheid in

  Maar omdat we niet weten waar het voor gebruikt gaat worden toch maar die vraag gesteld.

 7. #7
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.742

  Re: draadeind hout

  Waarom moet dit in hout? Als er wat kracht op komt kan je beter andere materialen kiezen die meer geschikt zijn om draad op te snijden. En als het dan toch hout moet zijn zijn er weer andere middelen om een houten buis aan een andere te koppelen.
  Ik denk dat je betere en werkzamere voorstellen krijgt als je aangeeft wat je er mee wil doen.

  Ik heb in een vorig leven vaak genoeg meegemaakt dat mensen naar je toe kwamen om te vragen hoe ze hun oplossing voor hun probleem konden uitvoeren inplaats van hoe ze hun probleem konden oplossen.
  Door een stapje terug te gaan in het proces en bij het probleem te beginnen had je vaak de helft van de oplossing al in handen.

 8. #8

  Re: draadeind hout

  Ok. Ik wil een hanglamp aan het plafond bevestigen middels een houten stang. De lamp wil ik in hoogte verstellen door 1 of 2 delen buis in elkaar te draaien. De buis moet hol zijn omdat de bedrading hier doorheen moet lopen.

 9. #9

  Re: draadeind hout

  Persoonlijk zou ik daar een metalen pijp voor gebruiken. Maar je zou die pijp dan vervolgens van een houten 'mantel' kunnen voorzien, dan heb je het uiterlijk van hout, maar de degelijkheid en 'bewerkbaarheid' van metaal...

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top