Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: combi machine

 1. #1

  combi machine

  Hoi,

  Twee weken geleden heb ik me deze machine aangeschaft. Hier navraag gedaan voor een handleiding maar helaas.....
  Intussen heb ik alles uit elkaar gehaald, schoongemaakt, geslepen en afgesteld. Het lijkt allemaal te werken maar ik heb nog geen freeskop of langgatboren dus dat heb ik nog niet kunnen proberen. De aandrijfrol van de vandiktebank slipt echter. Dat valt wel tegen. Hij ziet er naar mijn idee niet versleten uit. Als ik er een stuk hout doorheen duw zie je hem wel omhoog gaan. zouden de drukveren dan te slap zijn? Hij neemt het hout een stukje mee als je hem helpt maar slipt er dan weer overheen. Hebben jullie tips???


  Groet

  Herman

  Attached files

 2. #2

  Re: combi machine

  Misschien stomme opmerking maar liggen de aandrijfriemen niet te los?

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.748

  Re: combi machine

  Je moet de tafels regelmatig ontvetten en insmeren met paraffine, kaarsvet of silicone spray werkt ook, maar dan het hout zeker schuren want anders krijg je vlekken in de lak.
  Zodra het hout bij mij blijft steken dan weet ik dat het weer tijd is om te ontvetten en in te smeren, hout glijdt niet ideaal op metaal, zeker bij hout zoals den dat telkens een beetje hars nalaat op de tafels en ze plakkerig maakt.

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.337

  Re: combi machine

  Nooit siliconenspray gebruiken in de buurt van hout, gaat gegarandeerd problemen geven met de afwerking. Er zijn speciale spray's voor te koop, welke erg goed werken, maar bij minder intensief/hobbymatig gebruik werkt kaarsvet (bijvoorbeeld een waxinelichtje) prima.

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2010
  Locatie
  Heist o/d Berg
  Berichten
  265

  Re: combi machine

  Regelmatig glijmiddel op de vandiktebank aanbrengen helpt zeker. Wat ook heel belangrijk is - heb ik door scha en schande ondervonden - scherpe messen gebruiken ! Scherpe messen schaven het hout, botte messen werken min of meer als een aandrijfrol , maar dan wel de verkeerde kant op.
  En zo trappelt het hout ter plaatse.
  gr,
  Danny

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top