Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  stationaire schuurmachine

  ik ben opzoek naar een mooie grote stationaire schijfschuurmachine, of bandschuurmachine met ingebouwde schijfschuurmachine

  omdat ik in de techiek werk ben ik opzoek naar een goed merk rond de €250,-

  ik zoek iets van dewalt, makita, bosch enz.

  ik heb zelf al een site gevonden, maar ik weet niet of hier goed merkgereedschap tussen staat, de 2 schijfschuurmachines zijn van het merk ''Güde'', ''maxtool'' en het merk ''ferm''.

  sites:

  http://www.gereedschaptotaal.nl/band...ine_stationair

  http://www.toolmax.nl/maxx-band-en-s...0-p-13613.html


  alvast bedankt voor de moeite

  vg, Stephan

 2. #2

  Re: stationaire schuurmachine

  Ik heb zelf een Gude gekocht omdat ik een bandschuurmachine nodig had voor een klus, maar een vrij beperkt budget en moet zeggen dat ik het een vreselijk onding vind. Het is een drama om de schuurband te vervangen, het klitteband op de schuurschijf liet los toen ik het eerste schuurpapier eraf wilde halen en kreeg em geleverd met een kapotte plastic bescherming, 2 keer de webwinkel gecontacteerd, er is toendertijd beloofd dat ze een nieuwe bescherming zouden sturen maar nog niets gezien. Maar goed, dat laatste is niet aan Gude te verwijten. Al hadden ze het ding wel beter mogen verpakken en de bescherming wat fatsoenlijker mogen maken. Kortom, loop met een grote boog om dat spul heen .

 3. #3

  Re: stationaire schuurmachine

  beste okke,

  bedankt voor je RE:

  ik zat zelf ook al te twijfelen aan het merk,

  ik denk dat ik toch maar geen stationaire bandschuurmachine koop, omdat je er geen grote onderdelen mee kunt schuren, en omdat ik ook al een normale bandschuurmachine heb.

  maar toch bedankt voor de moeite,

  VG, stephan

 4. #4

  Re: stationaire schuurmachine

  Wil je een goede machine kijk dan eens bij Hegner http://www.hegner.nl/Producten/Schuu...es/wsm300.html Ze hebben ook nog een groene.
  Wil je iets goedkopers is een Jet misschien iets http://www.vdhbv.nl/houtbewerkingsma...3-1-38268-1-0/
  ook Proxxon heeft een leuke machine de is volgens mij wel iets kleiner.[urlhttp://www.proxxon.com/de/html/28060.php][/url]
  Goed zoeken naar de prijzen op het net dit kan soms schelen in de prijs. Let er bij aanschaf wel op dat je het schuurpapier makkelijk kan krijgen het ligt n.l. niet in de meeste winkels.
  Succes er mee en schrijf een review op ons forum als je tot aanschaf overgaat.

 5. #5

  Re: stationaire schuurmachine

  van quantum e holzstar zijn er ook schuurmachines.

  http://www.vynckier.biz/en/machines/gri ... g-machines

  http://www.vynckier.biz/nl/machines/hou ... bts150-250

  Zit waarschijnlijk in budget. Ik heb er totaal geen ervaring mee, maar het word verkocht bij een lokale winkel die vooral A-merken verkoopt aan vakmannnen?

 6. #6

  Re: stationaire schuurmachine

  Ik heb zelf een stationaire machine van huvema , op mp op de kop getikt met 10 banden en 10 schijven erbij voor 50 euro, dat was een koopie. Maar voor het fijne werk heb ik de proxxon schotelschuur, een erg fijne machine traploos toerentalregeling, is gewoon een kwaliteitsmachientje . MP in de gaten houden kun je ze vaak scoren voor rond de 100 euro, ik vind het hem waard, en schuurschijven koop je 5 voor rond de 10 euro, goed gecentreerd opplakken en klaar.
  Beter 2 de hands kwaliteit kopen als nieuw rommel, uiteraard wel goed kijken als je aanschaft, sommige mensen gebruiken hun gereedschap niet maar misbruiken het

  MVG HF

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top