Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: Onbehandeld eiken

 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2010
  Locatie
  Heist o/d Berg
  Berichten
  265

  Onbehandeld eiken

  Algelopen zomer ben ik zoet geweest met het aanleggen van een nieuw terras en pad rondom het huis. Vietnamese natuursteen en licht ingevoegd. Nu heb ik onlangs voor mijn houtopslagplaats - opzij van het terras -een deur gemaakt van wat 3de keus eiken . Met de regen van de afgelopen weken heeft de deur en de rest van het kot de voegen en in mindere mate het terras vuil bruin gekleurd :evil:
  Ik heb de vloer al een paar keer stevig geschuurd, maar veel helpt het niet, gezien het dagelijks regent en nog sterker vervuild :cry:
  Ik was van plan om het eikenhout onbehandeld te laten verouderen ( het kreeg een mooie lichte kleur door bootstelling aan zon en regen) maar ik vrees dat ik dan met een bruin terras zal eindigen.
  Behandelen dan maar ?
  gr,
  Danny

  Attached files

 2. #2

  Re: Onbehandeld eiken

  Nieuwe eik buiten onbehandeld geplaatst geeft altijd verkleuring van voegen en stenen. Maar het is een tijdelijk probleem, na enkele maanden stopt het en verdwijnt de verkleuring als sneeuw voor de zon

  De onbehandelde Eik gaat uiteindelijk vergrijzen zoals bijna alle houtsoorten trouwens die buiten gebruikt worden zonder bescherming.
  Merbau is ook zo een houtsoort die berucht is om zijn verkleuring van de omgeving, maar ook hier verdwijnt die verkleuring spontaan na enige tijd.

  Geen paniek dus, maar lijdzaam ondergaan, er treed wel beterschap op.

  Mvg,

  André

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2010
  Locatie
  Heist o/d Berg
  Berichten
  265

  Re: Onbehandeld eiken

  Oef, een hele opluchting. Ik zag mezelf al met een nagelborsteltje de voegen proper maken :roll:
  gr,
  Danny

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top