Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Essen houten eetkamer tafel.

  Hierbij mijn laatste project.
  De planken zijn ongeveer 4 jaar geleden gezaagd uit een stam met een diameter van ongeveer 70 cm. Ze zijn gezaagd met een mobiele lintzaag en hadden een dikte van 4 cm. Ik heb de planken 4 weken geleden op maat gezaagd en door de verdiktebank gehaald. Om de planken bruikbaar te maken heb ik ongeveer 1 cm van de dikte af moeten halen. Essen werkt behoorlijk en er dus veel arbeid nodig om bruikbare planken te verkrijgen. Je hebt dan wel erg mooi hout om mee te werken, de structuur en kleur zijn prachtig en het hout is keihard.
  De poten van de tafel zijn hol verlijmd met dezelfde planken die voor het blad gebruikt zijn. Als je de poten massief maakt is de kans op vervormen erg groot.
  Voor het blad hebben we de planken die oorspronkelijk 50cm breed waren versmald tot 19 cm. Door de delen later weer tegen elkaar te leggen krijg je een erg mooie doorlopende tekening in het blad.
  Verder komt de verkerning(olijfessen) enkele malen mooi terug in de tafel en geeft hem een uniek karakter.

  Attached files

 2. #2

  Re: Essen houten eetkamer tafel.

  Dat moet heel wat voldoening geven om aan zo'n tafel het erstdiner te eten... heb je de kaloen ook zelf geschoten toen je toch in het bos was om die boom te vellen?

  Ik vind het een mooie robuuste tafel, enige wat ik minder vind is de tekening in de kopse kanten die wat verschillend is, verder lijken de planken wat ver uit elkaar te liggen? Hoe heb je ze verlijmd?

  Door de planken door te zagen en dan weer terug te leggen lijkt het misschien nu net of er iets fout gegaan is, ik zou overwogen hebben om ze niet naast elkaar terug te leggen denk ik. Maar das persoonlijke smaak.

  Kortom, mooi werkstuk!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top