Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 10 van de 10
 1. #1

  terug van weggeweest

  Hallo houtvrienden,

  Het was een tijdje stil rondom kiesvoorhout, wegens een drukke nieuwe baan (niet in het hout, maar als product engineer) en de woonkamer moest worden gerestyled.
  Ne er weer wat rust is en de kamer bijna klaar, op een dressoir na, wil ik jullie even op de hoogte brengen van de vorderingen.

  Na het schuren van de eiken vloer (keiharde lak eraf in 2 dagen) zit ie nu in de olie. Ook de eettafel is ontdaan van lak en voorzien van Osmo. Met een nieuw behangetje en alles in RAL 9001 ziet het er weer als nieuw uit. Om alles compleet te maken moest er wat houtbewerking aan te pas komen;
  De wit gemelamineerde spaanplaat vensterbanken zijn vervangen door exemplaren van massief Amerikaans esdoorn. De radiatoren hebben we weggewerkt achter zelfontworpen panelen van MDF. (sorry, maar is toch handiger dan massief hout wat door de hitte krom gaat trekken en ze moesten toch wit)
  Ook de verlichting is aangepakt, gemaakt van hout natuurlijk.
  De staande lamp is gemaakt van een tak uit het tuincentrum op een esdoorn poot. De houtsoort van de tak is nog niet bekend, wie het weet mag het zeggen.
  De hanglamp is van inlands esdoorn met dimbare 220V spots ingebouwd.
  Beide schemerlampen zijn van stammetjes perenhout, geschild en met de staalborstel schoongemaakt.
  Naast de bank moesten twee tafeltjes komen, hiervoor konden de resten esdoorn van de salontafel mooi worden gebruikt. Vrijwel alle denkbare nuances van esdoorn komen terug in de structuren van deze tafeltjes.
  Zelfs de luidsprekers zijn passend bij het interieur gemaakt. Beide zwarte B&W DM110 speakers gingen eerst over de vlakbank, vervolgens maakte spaanplaat plaats voor 6 mm dikke plataan plankjes.

  Om een indruk te krijgen volgen hieronder een par foto’s.

  Groet,
  Kor

  Attached files

 2. #2

  Re: terug van weggeweest

  En hier nog de rest van de foto's

  Groet,

  Kor

  Attached files

 3. #3
  Athanor
  Guest

  Re: terug van weggeweest

  Hallo Kor,

  Fijn weer wat van je te horen op het forum!!! Maar in ieder geval ook fijn om weer wat van je te zien

  Je hebt zeker niet stilgezeten als ik naar de resultaten kijk. M'n complimenten met het leuke en creatieve werk dat je hebt verricht! Zo hopen we nog veel meer van je te zien

  In de tussentijd heb ik op het forum wel een paar keer naar jou verwezen waar het om vragen (en kennis) van essenhout ging, Heb je die nog meegekregen?

  Groet van Fons

 4. #4
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: terug van weggeweest

  je houdt dus echt van hout!!!! wow, dat krijg ik niet voor elkaar. mijn vrouw vraagt direct een echtscheiding aan hahaha!!! het bijzettafeltje vindt ik erg leuk. ik wil hetzelfde gaan maken van padoekdelen.

  groetjes


  rick

 5. #5

  Re: terug van weggeweest

  Hallo Kor, goed om weer van je te horen. Mooie dingen laat je ons weer zien. De radiator afdekking die je gemaakt heb ziet er strak uit, ik denk dat ik dat idee maar overneem! Is je vrouw er een beetje blij mee?

  jaap

 6. #6

  Re: terug van weggeweest

  @Fons,

  Kreeg inderdaad vragen over strepen in essenhout. Het lijkt te komen door aantasting van de 'emeraldbohrer" een kever, die hele bossen rond Chicago te grazen neemt sinds 10 jaar.
  Het bleek ook te gaan om Amerikaans essen. Zelf verwerkte ik 1 keer deze soor en er zaten inderdaad een paar stukken tussen met zwarte streepjes, maar die veranderen niet, omdat dit hout bij minimaal 60 graden is gedroogd.

  @ Rick ( en de rest)
  Ik ben gelukkig getrouwd met een lieve vrouw, die zelf erg van hout (en van mij ) houdt.
  Zij is degene, die die lampen heeft ontworpen. :!: Zelf is ze ook creatief met hout, niet als meubelmaker, maar ze knutselt graag met stammetjes schors etc. Ik mag af en toe wat zagen en/of schuren Zo'n partner, die af en toe ook nog bruikbare kritiek levert, zorgt voor nog beter en genoeglijker werken met hout.
  Het bijzettafelje is constructief wat ingwikkeld geworden, omdat het blad moet kunnen krimpen/uitzetten. Als je wilt, kan ik wat extra foto's plaatsen om details te laten zien.

  @Jaap
  Mijn vrouw is er er blij mee en wordt straks helemaal blij als het dressoir klaar is. Dan is de kamer eindelijk klaar ( na 19 jaar)
  Mocht je nog tips nodig zijn om je radiatoren te laten verdwijnen , dan laat je het maar weten.


  Nu eerst een glaasje en dan ....lekker... sliepe!

  Oant sjen,

  Kor

 7. #7

  Re: terug van weggeweest

  Hallo Kor, goed om weer van je te horen.
  Heb met bewondering zitten kijken naar al dat moois wat je gemaakt hebt.
  Het is echt apart te noemen, als ik kijk naar de lampen, die vielen mij direct in het oog.
  Creatief zijn ze zeker, en ik vind ze erg leuk. Wat ik ook leuk vind is dat je vrouw daar zo enthousiast aan mee heeft gewerkt. Mijn complimenten, je livingroom ziet er blits uit.
  Ad

 8. #8

  Re: terug van weggeweest

  Hallo Kor, ik vroeg me bij de fotoos al af hoe het zat maar het werd me duidelijk door je mededeling dat jij en je vrouw daarvoor de ideale combinatie vormen. De stijl is zichtbaar de hand van een vrouw. Mooi basic, als je zo met vorm en hout omgaat komt juist het karakteristieke van hout heel sterk naar voren. Zou het nou ook bij Grote mannen in het hout ook al zo zijn dat daar vaak een bijzondere Vrouw naast staat?

 9. #9

  Re: terug van weggeweest

  Ik dacht op dit forum al een keer iets gezien te hebben over radiator ombouw.. en inderdaad gevonden, wat is dit toch een handige site...

  @Kor
  Ik ben zelf bezig een radiator ombouw te maken van MDF en wil voor de vensterbank een mooi stuk eiken gebruiken. Ik ben alleen bang dat de zaak krom gaat trekken doordat de hitte van onder komt. Is het massief Amerikaans esdoorn van de vensterbanken bij jouw nog recht?
  Hoe heb je het hout behandeld? Enne hoe zit de bevestiging?

  N.B. Als andere forumleden tips hebben zijn die natuurlijk ook van harte welkom :-)

  gr,
  gandel

 10. #10

  Re: terug van weggeweest

  Hallo kiesvoorhout.
  Zou je eens wat tekeningen hier op dit forum willen plaatsen zoals van kasten of een dressoir?
  Ik zag nl een mooie op je website.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top