Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9
 1. #1

  Kaars-standaard uit Afvalhout

  Ik heb uit een stuk vuren hout 70x70mm, restafval van mn werk, een kaars/standaard gedraaid! Het is mn eerste echte werkstuk wat ik dedraaid heb met de mogelijkheden die ik heb met mn draaibank!

  Attached files

 2. #2

  Re: Kaars-standaard uit Afvalhout

  Hallo Blokbeton

  Ik vind het een mooi eerste draai werkstuk. Ik twijfel alleen of ze een beetje stabiel zij. Omdat ik een beetje de maat moet inschatten denk ik 30/ 40 cm hoog? Dan worden ze wel een beetje topzwaar. Het zou jammer zijn als je eerste werkstuk voor vuurwerk in huis zorgt. Weet je al hoe je het wil gaan afwerken? Lak Beits Was ??

  Houd ons op de hoogte ?

 3. #3

  Re: Kaars-standaard uit Afvalhout

  Was ook mijn eerste reactie, een kaarsenstandaard moet eerst en vooral een stabiel platform vormen voor een toch niet gevaarloze brandende kaars. Verder vind ik het gat, als dat tenminste bedoeld is om de kaars in te zetten, wel erg klein (zo te zien kan er niet meer dan een verjaardagstaartkaarsje in?); of is het de bedoeling dat er een pin in gaat waar vervolgens een grote kerkkaars overheen gezet kan worden?

 4. #4

  Re: Kaars-standaard uit Afvalhout

  dat gat is gwoon het gat van de draaibank volgens mij.... dus er hoort nog wat afwerking te volgen.

 5. #5

  Re: Kaars-standaard uit Afvalhout

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door SamPonette
  dat gat is gwoon het gat van de draaibank volgens mij.... dus er hoort nog wat afwerking te volgen.
  Kan, maar da's dan wel een groot gat. Ik zou overigens, als die afwerking een kaarsengat behelst, dat kaarsengat eerst maken (bij voorkeur op de draaibank), en dan pas draaien - dat maakt het een stuk eenvoudiger om het gat gecentreerd te krijgen en evenwijdig met de lengteas van het werkstuk.

 6. #6

  Re: Kaars-standaard uit Afvalhout

  Een heel mooi oefening om na het draaien van cilinders over te gaan in het draaien van vormen. De centerpunt zit dunkt mij boven. Zo te zien heb je van rechts naar links gewerkt en de beitel in het hout laten lopen en er weer uit. Hierbij is te zien dat je de vezels eruit trekt. Probeer een volgende keer de verdieping van beide kanten in te snijden met de beitel. Dan snij te niet tegen de draad in.
  Zoals gezegd best leuk.
  vr.gr. Jan Pranger.

 7. #7

  Re: Kaars-standaard uit Afvalhout

  Altijd bergaf draaien... ;-)

  Overigens is het reliëf 'vlak' genoeg om bij niet al te recalcitrant hout en vlijmscherpe beitels een 'holletje' ('cove') in één keer (bergaf en weer bergop) te kunnen draaien. Ik ben ook wel eens lui...

 8. #8

  Re: Kaars-standaard uit Afvalhout

  Ik mis een voet voor de stabiliteit. Een leuk eerste project. Vuren probeer ik altijd te vermijden ik vind dit niet zo fijn draaien. Ga vooral zo door met oefenen en vergelijk over een jaar je draaiwerk van toen met nu. Als je regelmatig draait zul je de verschillen zien. Zo staat mijn eerste werkstukje een roller om je voeten te maseren op een plek waar ik deze bijna elke dag zie. Nu zou dit tussen het brandhout belanden.Terwijl ik er tevreden over was toen ik het maakte.

 9. #9

  Re: Kaars-standaard uit Afvalhout

  Ik moet inderdaad nog met de voet bezig, en het gat voor de kaars nog uitboren!
  Aan de hand van de getoonde kaarsenstandaard, heb ik al wel een opdracht binnen, om van grof en zacht hout nog een kaarsenstandaard te maken!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top