Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: MDF lijmen

 1. #1

  MDF lijmen

  Weet iemand dit?
  Wanneer ik MDF grond, licht schuur, en weer grond, kan ik het dan nog verlijmen; is het dan net zo sterk als wanneer ik het eerst lijm?
  Wanneer ik eerst kan gronden vergemakkelijkt dat het verven na de verwerking van het MDF in een specifiek geval...
  Dank

 2. #2

  Re: MDF lijmen

  Het beste is om de verlijmen stukken af te plakken met crepe tape.
  Waardoor er geen verf op komt.

  Je kan wel verlijmen op verf maar de lijmverbinding zal nooit zo sterk zijn als direct op mdf.
  Gezien je eigenlijk verlijmt op de verflaag.

 3. #3

  Re: MDF lijmen

  Dank :-)
  Edit:
  Ik heb de panelen eerst voorbewerkt (vetvrij, schuren, gronden, schuren, gronden) en daarbij de te verlijmen delen die niet worden uitgefreesd afgeplakt. In combinatie met duvels. Dat had ik voor de vakken ook moeten doen - te laat :cry:
  Omdat ik het niet zag gebeuren dat ik de gleuven voor de vakken netjes uitgefreesd zou krijgen heb ik toch maar de moeite genomen om een Kress te monteren op mijn router die ik had gebouwd voor andere doeleinden. Het resultaat is verbluffend, had ik nooit met de hand voor elkaar gekregen. Zie hieronder het resultaat.

  Overigens kwam ik er net te laat achter dat de MDF platen die volgens de winkel "8.0 mm" dik waren, in werkelijkheid 8.2 mm dik waren. Die ".0" had er dus niet mogen staan. Dus de volgende keer kan ik de gleuven 8.2mm breed maken

  Attached files

 4. #4

  Re: MDF lijmen

  Nee niet van uit gaan dat nou altijd mdf 8 mm, 8.2 mm is. Bij elk pak hout is dit verschillend. Voor het frezen altijd eerst het desbetreffende paneeltje opmeten wat in de sleuf moet komen.

 5. #5

  Re: MDF lijmen

  domme vraag, maar wat is een Kress?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top