Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Woodwhisperer Snijplank

  Ik denk dat iedereen de Woodwhisperer wel kent. Hij maakt allerlei leuke filmpjes met projecten die eigenlijk voor iedereen wel goed te doen zijn. Een van deze projecten is een snijplank uit 2 verschillende houtsoorten.

  Er lag al ruim 2 jaar een stuk merbau in mijn houtrek. Deze heb ik dan nu maar eens gebruikt, als contrasthout heb ik essen gebruikt (momenteel heb ik nog een kleine 4000 balkjes liggen hahaha...ooit zal het op zijn......)  http://thewoodwhisperer.com/ Dit is de site van onze hout-fluisteraar, echt een kijkje waard

  Volgend jaar wil ik nog eens wat van deze snijplanken maken maar dan neem ik purperhart en beuken......Zoveel plannen en zo weinig tijd........

  Attached files

 2. #2

  Re: Woodwhisperer Snijplank

  Rick, korte vraag. Klopt het dat je het kopse hout naar boven hebt gericht? Ik heb begrepen dat dit de normale gang van zaken is, omdat de plank dan het langst goed blijft. Als je er met een mes overheen gaat, dan splijt je de vezels die daarna weer terug op hun plek schieten.

  Ik vraag dit omdat ik na mijn schoenenkast het vrouwtje blij wil maken met een deels notenhouten snijplank. Dit in het kader van "keep the wife happy".

  En welke afwerking heb je gebruikt? Ik begrijp dat bv parafine olie goed kan omdat dit geen negatieve invloed heeft op voedsel.

  Tnx.

  Gr. Mike

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: Woodwhisperer Snijplank

  Mike, het klopt dat het een kopshout snijplank geworden is. Gewoon een kwestie van kantelen van de gezaagde stukjes.

  Ik heb al afwerking diverse laagjes walnotenolie gebruikt. Elke avond gewoon een dun laagje aanbrengen.

 4. #4

  Re: Woodwhisperer Snijplank

  Mijn vermoeden klopte dus. Wat maakt overigens walnootolie tot walnootolie? Zit er walnoot in verwerkt of is het gewoon een verkooptruuk?

 5. #5
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: Woodwhisperer Snijplank

  Het is de olie uit walnoten......dus walnotenolie. Deze maand gaat onze plaatselijke molen weer walnotenolie slaan!!! Mensen kunnen dan hun walnoten heel brengen en krijgen dan per 10 kilo walnoten ongeveer 1 liter olie terug. Erg leuk om te zien en het gebruik van olie die je zelf gemaakt hebt is echt helemaal super natuurlijk.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top