Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11
 1. #1

  draadloze niet tacker

  Dag iedereen,

  Ik zit tegenwoordig veel in de systeemplafonds en wij gebruiken 2 verschillende tackers om het kanthout en het hoeklijn te schieten. Nu zal het veel schelen als ik dit draadloos kan doen, omdat de slang altijd onder je steigerwielen beland. Ik heb maar 1 machine gevonden die nieten van 16-50mm kan schieten. 16mm voor hoeklijn en 50mm voor het kanthout, maar dit is de Paslode Impulse IM200/50 S16 en deze werkt op gas en ik vind 25 euro voor 1 gaspatroon (1000 nieten) te duur.

  Kent iemand een accutacker die dit wel kan?

  Ik heb wel gezien dat makita een accutacker heeft tot 22mm (BST220RFX) en ik zou het kanthout kunnen schieten met een accutacker waar spijkers in gaan, maarja dan loop ik weer tegen een duurdere aanschaf en 2 machines.

  Mvgr, Dennis.

 2. #2

  Re: draadloze niet tacker

  Het kanthout bevestig je zeker ook vaak op steen? Of hoeft je tacker alleen op hout te nieten?
  Senco heeft de Fusion, deze werkt met stikstof en accu, daar zijn ze gemiddeld wel positief over. Deze is volgens mij ook alleen voor hout en weet niet wat voor spijkerlengte's er in gaan.
  Als je ook vaak een haspel op je rolsteiger hebt liggen zou je ook kunnen overwegen om voor een kleine compressor te gaan en deze aan je steiger te hangen en met een korte slang te werken.

  Mvg, bjorn

 3. #3

  Re: draadloze niet tacker

  Steen boor ik gewoon met een accuklopboor, meestal schiet ik met nieten of t-nagels kanthout op gipsplaten of stucwerk. Klinkt onkiedonkie, maar zit zo vast als een huis. Met je kamersteiger over een haspelkabel heen rollen is ook een crime. Zeker als je hoog staat met je steiger.

  De senco fusion is overigens ook een spijkertacker en ik zou graag maar 1 machine hebben voor beide lengtes nieten ipv 2. Hij is ook niet erg goedkoop. Wel prachtige techniek trouwens.

 4. #4

  Re: draadloze niet tacker

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dennis79
  [...] Klinkt onkiedonkie [...]
  http://www.youtube.com/watch?v=lrOtXWqkP6o[/video]]Onkiedonkie?

  Woord van het jaar!


  sorry, ik vond hem zo leuk, kon het niet laten

 5. #5

  Re: draadloze niet tacker

  moet je ook eens kijken voor paslode daar werk ik mee erg fijne machines.

 6. #6

  Re: draadloze niet tacker

  ik heb een dewalt dc618 op een accu, die kan dat volgens mij ook (al gebruik ik nooit zulke lange nagels)

 7. #7

  Re: draadloze niet tacker

  Ik moet zeggen van een accupistool, doe niet want de slagpen krijg op een punt maar een knal, doordat het een draaiend mechanisme is. maar dat is bij de perslucht/gas niet zo daar krijgt de slagpen op alle plekken een knal dus verdeelt die het. en bij een accupistool gaat de slagpen erg snel vast zitte.

  Wander

 8. #8

  Re: draadloze niet tacker

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wander
  Ik moet zeggen van een accupistool, doe niet want de slagpen krijg op een punt maar een knal, doordat het een draaiend mechanisme is. maar dat is bij de perslucht/gas niet zo daar krijgt de slagpen op alle plekken een knal dus verdeelt die het. en bij een accupistool gaat de slagpen erg snel vast zitte.

  Wander
  Dit verhaal herken ik totaal niet. Geen last van :?:

 9. #9

  Re: draadloze niet tacker

  Nou op het moment ben ik zover: namelijk dat een gastacker geen optie is, want ik denk dat ik er dan voor 150 euro aan gaspatronen erdoor knal op 1 werkdag. Zover heb ik ook geen accutacker kunnen vinden die zowel 15mm als 50mm of langere nieten kan schieten. Het is dus allemaal of en niet en.

  Ik heb wel gezien dat ze van Makita diverse nageltackers hebben en dan zou je er een niettacker van Makita bij kunnen pakken voor je 15mm nieten.

  Dus dan heb je 2 draadloze tackers in je steigerbak. Ook een verbetering, maar het kan beter.

  The search continue's.

 10. #10
  Senior Member
  Ingeschreven
  Sep 2008
  Locatie
  Belgisch Limburg
  Berichten
  163

  Re: draadloze niet tacker

  Op Amerikaanse fora lees ik vaak over CO2 systemen die ze gebruiken voor "punchlist" werk (kleine opleverlijstjes waarvoor ze dan geen compressor hoeven mee te sjouwen) Dit zijn dat kleine gasflessen met een drukregeling die je aan je riem kan hangen, en die je kan laten bijvullen waar ze ook cartridges voor airsoft pistolen vullen.
  In jouw geval kan je dan eventueel voor een iets grotere fles gaan, omdattie niet aan je riem hoeft te hangen, maar gewoon op de steiger staat, maar dan kan je gewoon je bestaande tackers gebruiken met een korte slang.

  Op de site van Prebena vond ik een vergelijkbaar systeem, maar als ik het goed begrijp werkt dat met gewone lucht, die onder behoorlijk grote druk in zo'n cilinder gepompt wordt met een speciale vulcompressor.
  link

  Ik weet alleen niet hoelang zo'n fles meegaat en wat de kosten zijn. (Ik kan me voorstellen dat dat prebena systeem best prijzig is, en dat dat CO2 systeem misschien ook niet geschikt is voor het intensievere werk)

  /edit: Dat best prijzig was een beetje een understatement, heb net nog even gezocht naar prijzen van dat prebena spul... zo'n kistje met zo'n fles,gordel, regelaar en slang kost zo'n 473 € inclusief Btw bij 'n Duitse webshop, maar die compressor kwam daar op 3050 € inclusief btw.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top