Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  ulmia werkbankblad glad maken

  Beste allen,
  Sinds kort ben ik in het bezit van zo'n superzware Ulmia werkbank van ca. 20 of 30 jaar oud. Wat een genot is dit zeg! Geen beweging in te krijgen met schaven en een bankschroef waar nog geen mm speling op zit. Waaauw! Ik had laatst via marktplaats een duitse ex-meubelmaker op bezoek voor wat handel en die raakte helemaal enthousiast van deze werkbank.
  Het werkblad voelt ruw aan en er is een kleurige vloeistof over gemorst door de vorige eigenaar. Het blad is vlak.
  Ik wil het blad graag wat opknappen. Wie kan deze beginnende hobbyist (heb net de basiscursus meubelmaken achter de rug) adviseren hoe het blad weer glad te maken en te behandelen, met behoud van vlakte?

  Ik hoor graag jullie suggesties.

 2. #2

  Re: ulmia werkbankblad glad maken

  Als-ie vlak is: niets aan doen. Het ruwe is juist handig omdat je werkstukken dan niet gaan schuiven. 't Is een werkbank he, geen salontafel ;-)

  Arthur

 3. #3

  Re: ulmia werkbankblad glad maken

  Bij de verkoop van werkbanken kregen wij van klanten de klacht dat er een paar vlekjes en kleurverschillen waren. Alsof dat wat uitmaakt. Kijk maar na een paar maanden gebruik bij een prof.
  Wij hebben hiervoor een van de meest ondergewaarderde gereedschappen gebruikt: de of het schraapstaal.
  Weet ik het lidwoord niet meer ops: ops: Maar van gereedschap heb ik meer verstand :lol: :lol:
  Iets buigen en schrapen en met een kwartiertje was de bank van 160cm weer schoon. Hierna meerdere keren olieen met gekookte lijnolie. Overtolige lijnolie direct verwijderen.
  Met een Ulmia bank heb je de Rolls onder de banken. Helaas is dit bedrijf al meerdere malen failliet gegaan en weer doorgestart. We willen niet meer betalen voor topkwaliteit. Misschien heb je een collecters item voor de toekomst

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top