Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11
 1. #1

  Gereedschap opbergen

  Bij mij is het eigenlijk een steeds weer terugkerende ergenis kan ik ondertussen wel zeggen. Ik hang mijn gereedschappen zaosl schroevendraaiers, beitels en vijlen altijd op aan dergelijke zelfgemaakte plankjes:  Nu is het echter zo dat ik al heel vaak heb meegemaakt dat ik bijvoorbeeld 6 nieuwe beitels heb, en een plankje maak met zeven gaten. Eentje extra voor eventuele uitbreiding. Maar elke keer kwamen er meer dan één nieuw exemplaar bij, met het resultaat dat ik gaten te kort heb. Een geheel nieuw plankje maken is ook zowat, los erbij timmeren staat slordig en het gereedschap dan maar niet ophangen is helemaal geen optie. Maar het laatste gebeurt vaak wel

  Het is maar een kleinigheid natuurlijk, maar ik was benieuwd hoe jullie je gereedschappen opruimen. Of iemand misschien tips hoe dat "uitbreidingsprobleem' te omzeilen?

 2. #2

  Re: Gereedschap opbergen

  Bij ons op de opleiding hebben ze een magnetische strip tegen de wand geplaatst. Daar 'plak' je je hele beitelset zo tegenaan. Eentje erbij, is alles een beetje opschuiven. Elke beitel past altijd en nooit geen getob meer dat de gaten niet passen bij nieuwe beitels.

 3. #3

  Re: Gereedschap opbergen

  Had ook zo'n probleem met mijn draaibeitels. Ben van plan ooit nog een wandrekje te maken voor m'n meest gebruikte beitels, ook met zulke magneten.

  http://www.woodworking.nl/viewtopic.php?f=11&t=3748

 4. #4

  Re: Gereedschap opbergen

  Heb nog even gegoogled: bij Ikea verkopen ze van die strips voor €12,95; 30 cm lang.
  http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00110353/

 5. #5

  Re: Gereedschap opbergen

  [album][/album]Ik heb een deel van mijn draaibeitels opgehangen aan steelklemmen voor tuingereedschap. de binnenkant/klemdeel is van rubber dus geen beschadigingen. Nadeel het zijn niet de goedkoopste klemmen. Zie bv deze site http://borstelwerken.nl/prax.htmof deze[urlhttp://www.easyfrezz.nl/overige-accessoires/92-steelklem.html][/url] ik heb een klem die op de laatste lijkt maar kan geen merk meer van vinden mocht iemand belangstelling hebben even een pb.

 6. #6

  Re: Gereedschap opbergen

  Ik heb een latje op twee klosjes tegen de muur geschroefd waar ik de beitels achter steek. Goedkoop en flexibel.

 7. #7

  Re: Gereedschap opbergen

  Ik heb een 2 latjes genomen van ongeveer 2m lang.
  Hier heb ik gaten in geboord.
  Een stuk rondhout genomen en in stukjes van gelijke lengte gezaagd.
  De boel in elkaar gezet en aan de wand geschroefd.
  Ik kan er een stuk of 30 beitels in kwijt.

 8. #8

  Re: Gereedschap opbergen

  Ik heb even een foto gemaakt.

  [album]339[/album]

 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2008
  Locatie
  munstergeleen (Lb)
  Berichten
  441

  Re: Gereedschap opbergen

  Iedereen heeft zo zijn eigen manier. Ik gebruik zelf ook magnetische strippen. Deze mogelijkheid is al eens voorbij gekomen in een topic. Ook toen heb ik op een mogelijk probleem hierbij gewezen, namelijk roestvorming op de plaats waar je beitel of schaaf contact maakt met de strip. Door de strip te beplakken met dun doorzichtig plakband voorkom je dit euvel.

  Ed

 10. #10

  Re: Gereedschap opbergen

  Ik heb mijn beitels in een soort roltas. Al het losse gereedschap heb ik in een soort ladekar. Eigenlijk zijn het twee verschillende lademeubels die ik gestapeld heb. Zo heb ik als het nodig is een flexibele werkruimte.

  Attached files

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top