Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Reparatie van een knoest in een eikenhout tafelblad

  Hallo,

  Afgelopen week een joekel van een tafelblad binnengekregen; 350 * 110 cm. Kwaliteit van het eiken is B+ en dus bevat het aardig wat knoesten. De gaten in het blad worden de ene keer opgevuld met een polyester vulling de andere keer met een lijm/zaagsel mengsel. Een van de knoest gaten meet zo'n 20 bij 120 mm en is op zijn diepst 10 mm. Rondom het gat de rest van de knoest. We denken eraan om uit een plank eiken met een grote knoest een stuk te zagen met ongeveer de afmetingen van het gat. En dit stukje in te leggen.

  Is dit de goede weg of moeten we een andere weg inslaan om het gat netjes af te werken??

 2. #2

  Re: Reparatie van een knoest in een eikenhout tafelblad

  ik heb bij tree trunk tables

  http://www.treetrunktables.com/index2-nl.html

  wel eens een bijna transparante vulling gezien.
  Kan ook erg mooi zijn.

  groet,

  Burijn

 3. #3

  Re: Reparatie van een knoest in een eikenhout tafelblad

  Ik ben vorig jaar mei nog bij dhr.v.d.Vlis geweest (TreeTrunkTables). Hij werkt met een transparante kunststofvulling. Voor zover ik weet is hij tot midden dit jaar bezig met een wereldreis op zijn zeilschip.
  Trouwens baas Jaap kan je met zijn kunststofachtergrond hier vast alles over vertellen.
  vr.gr. Jan Pranger.

 4. #4

  Re: Reparatie van een knoest in een eikenhout tafelblad

  Ik zou een (los zittende) noest volgieten met epoxy hars, om te kijken wat je er van vindt. Geen polyester gebruiken. Polyester krimpt na het uitharden m.a.g. dat de vulling los kan komen te zitten. Expoxy krimpt eerst en wordt dan hard. Kleine hoeveelheden zijn wel te koop bij ons forumlid mr.boat of bij polyservice in amsterdam; gewone standaard hars, geen hele dunne giethars.

  Wel even goed dichtmaken aan de onderkant met ducktape of zo en een beetje bol boven het blad gieten. Het laat zich prima schuren en polijsten. De meeste epoxy vullingen zien er op deze manier zwart uit, omdat er geen licht doorheen komt. Je zou wel een ledje in kunnen gieten voor een grappig effect.

  jaap

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top