Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Houtboren

 1. #1

  Houtboren

  Zijn deze boren een aanrader voor 24€ of is het maar gewoon?

  bosch boor
  drie-puntige "industriële kwaliteit" blauw

  10x sneller dan conventionele platte

 2. #2

  Re: Houtboren

  Als ik even snel naar het model speedboor kijk zitten er volgens mij voordelen en nadelen aan. Er zitten mooie voorsnijders op de boor maar deze zijn niet zo makkelijk te slijpen. Ook de schroefpunt heeft als voordeel of nadeel dat hij zich in het hout trekt. Prima als het gat er volledig doorheen moet. Lastig als je op tijd moet stoppen. Soms is het zoals J.C. zegt elk nadeel heb zijn voordeel.

 3. #3

  Re: Houtboren

  Een ander nadeel van die schroefdraad op de punt is dat het hout soms wil splijten. De schroefdraad drukt het hout uit elkaar, ipv van het weg te snijden zoals bij een normale speedboor.

  Die ervaring heb ik tenminste wel gehad bij slangenboren in de booromslag.

 4. #4

  Re: Houtboren

  De snelheid van boren hangt ook af van je boormachine. Een kleine accumachine die traag draait, of een machine op 220 volt met flink wat vermogen gaat veel verschil maken. Als je met deze boren snel wil boren, zal het met een 220 machine moeten gebeuren.

  Mathieu

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top