Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 19
 1. #1

  Messen Inca vandiktebank slijpen

  Hoi allemaal

  Ik heb een vlak/vandiktebankje gekocht van Inca, nu blijkt dat de messen bot zijn. Weet iemand waar ik nieuwe kan kopen, en wat kost het slijpen van de oude evt.

  Verders ben ik ook nog op zoek naar een handleiding want het vlakken is duidelijk, maar hoe het vandikte gedeelte werkt is wat minder duidelijk.

  Alle info is welkom

  MVG HF

  Attached files

 2. #2

  Re: Messen Inca vandiktebank slijpen

  kijk eens op marktplaats
  daar bieden veel mensen aan om te slijpen
  meestal tegen redelijke prijzen

 3. #3

  Re: Messen Inca vandiktebank slijpen

  Waarschijnlijk heb je een Inca Automatic. Die heeft naar mijn weten gewoon Tersa HSS wisselmessen erin. Die kun je het beste gelijk vervangen voor een paar HM. Ze hebben een vaste positie op de beitelas dus ik weet niet of dat naslijpen gaat werken met Tersa?

  http://www.holz-metall.info/shop1/okategorie16.htm

 4. #4

  Re: Messen Inca vandiktebank slijpen

  mijn messen zijn nu ook aan slijpen toe:
  zat vandaag houten balkjes te vlakken
  eerst alles na gekeken geen spijkers gevonden op 1 na die eruit gehaald en vlakken maar
  zat er nog een spijker een paar mm in het hout,totaal niet zichtbaar:s
  met veel gevloek en getier de balk de werkplaats uit gesmeten en de schade opgenomen
  twee kleine deukjes aan de linkerzijde van de messen
  het overige deel is nog wel bruikbaar maar het blijf shit

 5. #5

  Re: Messen Inca vandiktebank slijpen

  Hallo Rene en HF

  Ik heb voor mijn Makita mijn messen laten slijpen bij:Houmaro Slijptechniek Noordenweg 67 2984 AG Ridderkerk. Was niet duur en ben erg tevreden. In je eigen dorp is natuurlijk ook mooi meegenomen.

  HG Hugo

 6. #6

  Re: Messen Inca vandiktebank slijpen

  Oké die schaafbank van de foto is dus niet de Inca Automatic. Deze zitten gewone vlakke schaafbeitels in die bij Inca in HSS en HM uitvoering te krijgen waren. Ik heb geen idee hoeveel een slijpbeurt kost maar voor +/- 20 euro heb je een setje nieuwe HSS messen. HM lijkt me wel rendabel om te laten herslijpen.

  Op deze site kan je documentatie vinden over je vlakbankje, ook hoe je het vandikte hulpstuk moet gebruiken: http://www.doebeli.ch/labels/inca/pdf_z ... /index.php

 7. #7

  Re: Messen Inca vandiktebank slijpen

  Verders ben ik ook nog op zoek naar een handleiding want het vlakken is duidelijk, maar hoe het vandikte gedeelte werkt is wat minder duidelijk.
  Ik heb dezelfde bank, en heb even een paar foto's voor je gemaakt hoe het vandikte gedeelte werkt.  Eerst haal je het verstelbare gedeelte van de schaafbank helemaal naar beneden zoals op de foto. Anders werkt het vandikte gedeelte niet.  Daarna plaats je het vandikte gedeelte zoals op de foto over het laagste stuk heen. Het moet zover mogelijk totdat je over de messen heen zit.


  Nu kan je de gewenste dikte instellen met het vandikte gedeelte met de knop die er bovenop zit. Heb je die, dan zet je hem vast met de knop op de zijkant. En ga geen 2mm per keer er proberen af te halen. Dat gaat niet werken. Ik doe meestal een halve mm per keer maximaal. Zo blijft de machine lekker rustig door lopen en heb je het zelf ook wat makkelijker, want aangezien deze machine geen automatische doorvoor heeft zul je zelf het hout erdoor moeten duwen (met beleid uiteraard )

  Hopelijk is het zo iets duidelijker. Gewoon voorzichtig aan wat dingen proberen. En anders hoor ik het wel als er meer foto's/uitleg moet komen :mrgreen:

 8. #8

  Re: Messen Inca vandiktebank slijpen

  David 80

  De link die je opgegeven heb (http://www.doebeli.ch/labels/inca/pdf_z ... /index.php) geeft een blanco pagina dus kan ik de pdf files niet openen.
  Wat doe ik verkeerd.

  Dank
  Simon

 9. #9

  Re: Messen Inca vandiktebank slijpen

  Bedankt voor jullie info, ik ga er eens mee aan de slag komende dagen.

  MVG HF

 10. #10

  Re: Messen Inca vandiktebank slijpen

  Ik heb ook deze vandikte bank waar ik niet van weet hoe hij werkt, dus met belangstelling meegelezen.
  Jelmer kan je een foto plaatsen van de onderkant van het vandikte gedeelte?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top